KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Tarım projelerine yeni fırsatlar

Köy, kamu, kooperatif, çiftçi ve KOBİ'lere proje imkanı…

Tarım projelerine yeni fırsatlar
02 ARALIK 2006 CUMARTESİ 14:01
0
1007
0
AA aa
ARİP ve Kalkınma programları birleştirilerek, tarım alanında çiftçi, kamu, kooperatif ve yatırımcılara hibe desteği programları 16-20 Aralık tarihlerinde başlayacak. Daha önce 16 ilde pilot olarak uygulanan ARİP Hibe programı ile Kalkınma programları eş zamanlı başlayarak, içme suyu, sulama, tarımsal yatırım, altyapı, kanalizasyon, yol ve tarımsal ürünlerin işlenmesi, entegrasyonu, depolanması, tasnifi, paketlenmesi konusunda hibe desteği verecek.

Tüm çiftçilerin tarımsal alanlarının basınçlı sulama sistemleri ile yüzde 50 hibe alacakları program, köy bazlı başvurularda daha kapsam genişletilerek yol, altyapı, içme suyu, kanalizasyon, toprak toplulaştırma, içme suyu, toplu sulama ve basınçlı kapalı şebekelerde yüzde 75 olarak gerçekleşiyor. Tarımsal KOBİ'lerin yatırım ve devamlılığını sağlamak üzere tarım ürünleri ile ilgili yatırım yapacak kooperatif ve gerçek kişi ile şirketlere de yüzde 50 hibe desteği verilecek olan programlar 2007 yılında toplam 2000 in üzerinde proje desteklenmesi öngörülerek bu sayı artarak 2010 yılına kadar desteklenmesi planlanmıştır.

Bingöl ün bu süreçten yararlanmasının önemine değinen TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, tüm proje yapmak isteyen gurup ve bireysel başvurularda konu içerik ve bilgi için vatandaşlara yardım edeceklerini söyledi.

Tüm Tarımsal KOBİ'lere ve çiftçilere Çağrı

Karaarslan, tarım ürünlerinin işlenmesi depolanması ve entegrasyonu ile ilgili yatırım yapmak isteyen şirket ve kooperatif yatırımcıları, soğuk hava deposu, ürün işleme, tasnifleme, depolama ve paketleme konularında yapacakları proje ve yatırımlara Tarım Bakanlığı'nın yüzde 50 hibe sağladığını ifade etti. Karaarslan, “Ayrıca tarlası ve bahçesinde basınçlı sulama yapmak isteyen çiftçilere yönelik yüzde 50 olarak sağlanan hibe oranı köy ve gurup bazlı olarak gerçekleşen projelerde yüzde 75 olarak gerçekleşmektedir. Bu konuda bilgi ve belge isteyen tüm yatırımcı ve çiftçilerimiz Bingöl Medya Ajans Mühendislik ve Müşavirlik hizmetleri merkezinden temin edebilirler. Hükümet Konağı Karşısı Muhtarlar Derneği altında olan şirketimiz proje ve çalışmalarını için size bilgi ve destek sunmaktadır” diye konuştu.


bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.06.2025
23:33
Arafat Bingöl ‘Yılın İş Adamı` ödülüne layık görüldü
Arafat Bingöl 'Yılın İş Adamı' ödülüne layık görüldü
Bingöllü hemşehrimiz Arafat Bingöl, Sosyal Yaşam Dergisi Klass Magazi'nin gerçekleştirdiği organizasyonda yılın iş adamı ödülüne layık görüldü.
02.06.2025
17:34
Bingöl Umut Kervanı`ndan 290 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 290 aileye destek
2025 Mayıs faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Yıldız, Kurban Bayramı için hazırlıklara da dikkat çekti ve Kurban bedelinin 14 Bin TL olduğunu duyurup çağrıda bulundu.
02.06.2025
17:22
Bingöl Üniversitesi 36 akademisyen alacak
Bingöl Üniversitesi 36 akademisyen alacak
Belirlenen kadrolar için başvurular 02-16 Haziran 2025 tarihleri arasında kabul edilecek. Alınacak akademisyenlere dair kadro türleri, sayıları ve başvuru detayları şöyle;
02.06.2025
16:56
Bingöl`de uyuşturucu tacirlerine şok baskın!
Bingöl'de uyuşturucu tacirlerine şok baskın!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 bin 900 kök kenevir, 150 gram kenevir tohumu ve 234 gram sıvılaştırılmış metamfetamin ele geçirildi.
02.06.2025
16:55
Dolandırıcılara yönelik operasyonda 13 kişi tutuklandı
Dolandırıcılara yönelik operasyonda 13 kişi tutuklandı
Bingöl dahil 9 ilde dolandırıcılara yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişiden 13'ü tutuklandı.
02.06.2025
16:45
DEM Parti`den Yeşilyurt Muhtarı Açıkbaş`a Ziyaret
DEM Parti'den Yeşilyurt Muhtarı Açıkbaş'a Ziyaret
Partisinin Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı İrfan Açıkbaş'ı ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Yeşilyurt mahallemizin sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışacağız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın