KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI YAPILDI

Tümbikon ve Zikte Sürkap ortaklığıyla,Tarım ve Hayvancılık konulu çalıştay gerçekleştirildi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI YAPILDI
27 EKİM 2022 PERŞEMBE 15:27
9
1655
1
AA aa

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (Tümbikon) ile Zikte Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte Sürkap) ortaklığıyla, Bingöl Üniversitesi Kongre salonunda Tarım ve Hayvancılık konulu “Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı” gerçekleştirildi. 
Modaretörlüğünü Can Çobanoğlu'nun yaptığı çalıştay, 5 oturum şeklinde gerçekleşti. Çalıştayda, 20'ye yakın profesör ve yerelde hayvancılık sektöründe yer alan STK temsilcileri görüşlerini bildirdi. 
Çalıştayın amacının, Bingöl'ün tarım ve hayvancılık sektörü başta olmak üzere havza bazlı doğal kaynaklara dayalı ekonomik modeller ve yatırım imkanlarının tespit edilerek, kırsal ve bölgesel kalkınma potansiyelini ortaya çıkarmak ve üniversite-kamu-STK-sanayi işbirliğini somut hale getirmek olduğu belirtildi. 
Programın açılış konuşmasını yapan TÜMBİKON Başkan Vekili Metin Keskin, “Ülkemizin gelişmekte olan illeri arasında yer alan Bingöl'ümüzde böylesine değerli bir organizasyonun düzenlenmesi her bakımdan kıymetli ve takdire şayandır. Bu çalıştayın Bingöl ilinde düzenlenmesinin amacı, ilimizin keşfedilmemiş doğal, kültürel ve insani kaynaklarına dikkat çekmektir. Her bakımdan bakir ve keşfedilmemiş bir coğrafyanın masaya yatırılacağı bu çalıştayda ilimize dokunacak çıktıların vücut bulmasını temenni eder, hepinizi en derin saygı ve hürmetlerimle selamlarım” dedi. 
Çalıştay hakkında bilgi veren düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Alaaddin Yüksel ise, “Bu çalıştayın amacı, Bingöl ili mevcut sosyo-ekonomik durumunu dikkate alarak tarım ve hayvancılık sektörü başta olmak üzere havza bazlı doğal kaynaklara dayalı ekonomik modeller ve yatırım imkânlarının tespit edilerek kırsal ve bölgesel kalkınma potansiyelini ortaya çıkarmak ve bu amaçla Üniversite-Kamu-STK-Sanayi İşbirliğini somut hale getirmektir. Çalıştayda özellikle Bingöl Tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere, Bingöl ili doğal kaynakları, jeotermal ve sağlık turizmi gibi potansiyeli olan doğal kaynakların yönetimi ile bu kaynakların ekonomiye katma değer sağlaması için sürdürülebilir kalkınma modelleri ve yatırım potansiyelleri konularını bilimsel oturumlarda ele alınacaktır. Aralarında devlet eski bakanı sn. Prof. Dr. Yüksel Yalova'nın da olduğu 20 civarında bilim ve iş insanı da çalıştaya katılarak sunumlarını yapacak ve tecrübelerini aktaracaklardır. Çalıştayın ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm paydaşları ve halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu. 
Eski devlet bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova da, tarım ve hayvancılık konusunda görüşlerini aktardı. 
Çalıştaya Bingöl dışından davet edilen 20'ye yakın profesör ve akademisyenin yanı sıra yereldeki STK temsilcileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96258)
28 Ekim 2022 Cuma 14:14
Çalıştayda çoban var mıydı?
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
13.10.2026
15:59
Bingöl`de 364 okulda deprem tatbikatı yapıldı
Bingöl'de 364 okulda deprem tatbikatı yapıldı
Bingöl'de 57 bin 588 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatlarda deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Senaryo kapsamında okul tahliye edildi, yaralı öğrenci ambulansa taşındı ve yangına müdahale edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın