KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Tarım yüzyılın sektörüdür

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Tarım sektörü geçmişin değil, 21. yüzyılın sektörüdür ve öyle kalmaya devam edecektir' dedi.

Tarım yüzyılın sektörüdür
11 KASIM 2013 PAZARTESİ 04:26
0
1802
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesinde devam eden "Meyvecilik Çalıştayı"na katılanlarla yemekte bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, tarım sektörünün öneminden bahsetti.

Tarım sektörünün sadece geçmişin değil, geleceğin de sektörü olduğunu kaydeden Yılmaz, tarım sektörünün hiçbir zaman modasının geçmeyeceğini söyledi.

‘Aslında tarım sektörü de bir sanayidir' diyen Bakan Yılmaz: “Bugün dünyada tarım sanayi olarak anılıyor. Dünyada en ileri sektörlerden biri haline gelmiş durumda. Yine dünyanın nüfus artışını düşünürseniz, küresel ısınmayı, artan tüketim ve çeşitlenen tüketimi düşünürseniz tarım sektörü stratejik bir sektördür. Tarım, ülkelerin geleceği, nüfusun sağlıklı temiz ve uygun maliyetlerle beslenmesi açısından çok önemli bir sektör. Gerçekten tarım alanında ne yapsak azdır. Tarım sektörü geçmişin sektörü değil, 21. yüzyılın sektörüdür ve öyle kalmaya devam edecektir. Çünkü insanın doğrudan hayati unsurlarıyla ilişkili bir sektörden bahsediyoruz” dedi.

“Doğu Anadolu'da en önemli sektör tarım”

Gıda güvenliğini sağlamayan ülkelerin uluslararası alanda da çok güçlü olamayacaklarını vurgulayan Bakan Yılmaz: “Bu anlamda Doğu Anadolu'nun çok önemli bir yeri var. Doğu Anadolu'da elbette birçok sektörde büyümek zorundayız ama bu bölgede en önemli sektör tarım sektörüdür. Bunun içinde bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, meyvecilik, sebzecilik var. Bütün unsurlarıyla tarım sektörü gerçekten bölgemiz için çok kritik bir sektör. Bunun bilincinde olan GAP idaremiz de bu sektöre önem ve öncelik veriyor" diye konuştu.

Doğu Anadolu'da meyveciliği geliştirmek istediklerini belirten Yılmaz, dünya piyasalarında Türkiye'nin rekabet gücünün en yüksek alanlardan birinin de meyve ve sebzecilik olduğunu bildirdi.

AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, Avrupa'da etin ucuz ama meyve ve sebzenin pahalı olduğunu, çünkü Avrupa coğrafyasının meyve sebze coğrafyası olmadığını dile getirdi.

Türkiye'nin coğrafyasının meyve sebze coğrafyası olduğunu aktaran Yılmaz, hem ülke içi ihtiyacın karşılanması hem de yurt dışına ihracat anlamında önemli meyve sebze üretiminin olduğunu vurguladı.

Türkiye'de meyve ve sebzeciliğin profesyonel ve ticari olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, bu nedenle meyvecilik çalıştayları düzenlediklerini anlattı.

Yılmaz: “Meyveciliği profesyonel ve ticari bir şekilde yapmak lazım. Öyle eski tip bahçemde üç tane ağacım olsun, 5 tane meyve ağacım olsun diye bu işi yapmak mümkün değil. Profesyonelce bu işi yapmamız gerekiyor. Hem teknik anlamda bilimsel yöntemler kullanmamız hem de modern işletmecilik anlayışı içinde bu işi gerçekleştirmemiz lazım. Bu anlamda tarım sektörüne çok daha yakından, çok daha bilimsel yaklaşmamız lazım. İşte bu çalıştay, tarım konularını hep gündemimize taşıyacak çalıştay olacak” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra çağrı merkezine giderek, yetkililerden çağrı merkezi hakkında bilgi aldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın