KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Tarıma 2020 yılında 72 milyonluk destek verildi

2020 yılı değerlendirmesi yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, 'Üretim kalemlerimiz her geçen gün çeşitlenmektedir. Sadece 2019 yılında 41 Milyon 326 Bin 498 TL destekleme vermiş iken bu rakamı 2020 yılında 72 Milyon TL'nin üzerine çıkarmış durumdayız' dedi.

Tarıma 2020 yılında 72 milyonluk destek verildi
31 ARALIK 2020 PERŞEMBE 15:54
6
2149
0
AA aa

Bingöl'de bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetleri için 32 farklı kalemde tarımsal destekleme verildiğini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, yılsonu değerlendirmesinde bulundu.  

Bahadır, açıklamasında şu sözlere yer verdi:  

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerinin her birine ayrı ayrı desteklemeler verilmektedir. İlimizde de bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetleri için 32 farklı kalemde tarımsal destekleme verilmektedir. Bakanlığımızın tarımsal desteklemeleri yanında çiftçilerimiz tarafından hayata geçirilen projelere %30'dan %100'lere kadar değişen oranlarda hibe desteği ve bankalar aracılığıyla sübvansiyonlu kredi desteği verilmektedir. Son yıllarda Bakanlığımız tarafından tarıma verilen destek ve hibelerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bunun en güzel örneğini ilimizde görmekteyiz. Bingöl ili olarak her geçen gün tarımsal üretimimizi artırmaktayız. Üretim kalemlerimiz her geçen gün çeşitlenmektedir. Sadece 2019 yılında 41 Milyon 326 Bin 498 TL destekleme vermiş iken bu rakamı 2020 yılında 72 Milyon TL'nin üzerine çıkarmış durumdayız. Daha önce ilimizde üretimi yapılmayan ipek böceği, alabalık gibi ürünlerin üretimini ilk kez gerçekleştirdik. İlimizin yem bitkisi ekiliş oranını ciddi oranda artırdık. Bu bağlamda DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığımız destekle silaj paketleme tesisi kurarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine devrettik ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından bu tesiste paketlenen silajlık yemler Bingöl'de bir ilk olarak il dışına silaj satış yapıldı. Bu açıdan 2020 yılı pandemi süreci nedeniyle kötü seyreden bir yıl olsa da Bingöl için fırsatlar yılı oldu. İnşallah 2021 yılında tarıma verdiğimiz destek ve yatırımlarımızı daha da artırarak 100 Milyon TL'nin üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Bu vesile ile 2021 yılının tüm üreticilerimize bol, bereketli ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyor, tüm dünyayı ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs hastalığının da bir an önce ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle halk sağlığı için çalışan fedakar sağlık çalışanlarımıza ve hayvan sağlığı için dur durak demeden görev yapan veteriner sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın