KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Tarımda 1. sıraya yükseldik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'yi tarımsal alanda Avrupa'da 4. sıradan 1. sıraya yükselterek Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi konumuna getirdik açıklamasında bulundu.

Tarımda 1. sıraya yükseldik
29 TEMMUZ 2018 PAZAR 21:56
7
4499
12
AA aa

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca temmuz ayı “AK Parti Dönemi Tarım ve Hayvancılık” bülteni yayınlandı.

Teşkilatlara gönderilen bültende, 2002'den bu yana Türkiye'nin tarım ve hayvancılık hedeflerine ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın değerlendirmelerine yer verildi.

Yılmaz, sunum yazısında, tarım ve hayvancılıkta 2002'de 36,9 milyar TL olan tarımsal hasılayı 2017 yılında 188,7 milyar TL'ye ulaştırarak Türkiye'yi tarımsal alanda Avrupa'da 4. sıradan 1. sıraya yükselttiklerini ve Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi konumuna getirdiklerini bildirdi.

Yılmaz, AK Parti olarak tarım ve hayvancılığı her zaman için stratejik bir alan olarak gördüklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Hükümetlerimiz döneminde bir taraftan tarımda yapısal dönüşümü gerçekleştirirken bir taraftan da çiftçilerimizin hem ekonomik hem de sosyal hayatlarını iyileştirici kararlar aldık. Dünyanın en kadim tarım ve hayvancılık coğrafyasına sahip olmanın bilinciyle vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda maddelerine ulaşmasını kolaylaştırdık.”

AK Parti olarak Türkiye'nin bölgede ve küresel düzeyde tarım ve hayvancılık alanında söz sahibi olması için 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Tarımda katma değeri yüksek, ileri teknolojiye dayalı bir üretim modelini esas alarak planlı tarım ve hayvancılık için gerekli yapısal dönüşümleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Böylece bereketli topraklarımızın verimliliğini potansiyeline ulaştırarak uluslararası rekabet gücümüzü arttıracağız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30436)
02 Ağustos 2018 Perşembe 14:32
Zeki Mürende bizi görecek mi :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30383)
31 Temmuz 2018 Salı 11:58
çok sayın bingöllü hemşehrilerim buna inanıyor. bu yüzden de ak parti helal olsun bingöl. he ayrıca biz dolarla iş yapmıyoruz diyor bingöllü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30377)
31 Temmuz 2018 Salı 09:20
sen bingöle bak sayın cevdet yılmaz. türkiye geneli gelişim acısından bingöl kacıncı sırada buna bir cevap ver. memleketi bitirdiniz ya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30356)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 20:24
Senin gibi biri devletin basinda oldumu vay memleketin haline vay bingölün haline
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30355)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 20:22
Bunlar milleti resmen keriz yerine koyuyorlar ve ha bire yalan üstüne yalan
Allah askina memlekete Tarim ve hayvancilik mi kaldi hersey ithal deyilmi
Sagir sultan bile bu sözlere inanmaz
Döviz almis basini gidiyor memleketin hali perisan yoksul Halk fakirlestikce fakirlesiyor
Bunlar Hala ayni yalan ayni seneryo pesinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30352)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 19:05
tarım narım bitmiştir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30347)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 11:37
ihi..ihi..ihi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30341)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 10:01
AK PARTİ'nin hizmetleri çok ama şahıslardan dolayı oy kaybı var.Sayın Cumhurbaşkanımız evvel ALLAH bu işide çözecek,partiye katkısı olmayanları gönderecek rahat olun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30340)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 09:56
AK PARTİ bu işleri ALLAH var çok iyi biliyor ve yapıyor..,Zira Cevdet yılmaz bu işlerden anlamıyor ve işin uzmanı değil.Cevdet bey son seçimlerde Bingöl'de partinin yaklaşık 17 puan oyunu düşürdü.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30334)
30 Temmuz 2018 Pazartesi 08:18
domates 6 patates soğan 5 karpuz 1 et ithal mercimek ithal ....... bu ne çelişki halk senden realiter olmanı istiyor yapma böyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30384)
31 Temmuz 2018 Salı 11:59
@Misafir Kullanıcı o yüzden oylar ak partiye..
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın