KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

Tarımdan kapama meyve bahçesi projesi

İl Tarım Müdürlüğü tarafından elma, ceviz ve kiraz çeşitlerden oluşan ürünler üzerine demonstrasyon amaçlı projeler hazırlanacağı bildirildi.

Tarımdan kapama meyve bahçesi projesi
20 EKİM 2010 ÇARŞAMBA 09:11
0
5045
0
AA aa

İl Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdaresi destekli olarak hazırladığı 2011 yılı kapama meyve bahçesi projesi kapsamında elma, ceviz ve kiraz çeşitlerden oluşan meyvelerden dağıtım yapacak.
Proje ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Amaç: İlimizin iklimi, meyve yetiştiriciliği açısından uygun olduğundan yeteri finansal kaynak bulunması halinde ilimizde meyveciliğin gelir getirici bir faaliyet olarak yaygınlaştırılması ve dolayısı ile üretim ve istihdamın geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Kapsam: Bingöl İli Merkez ve Köyleri, Adaklı, Genç, Karlıova, Kığı, Solhan, Yayladere ve Yedisu İlçe Merkez ve Bağlı Köylerde Kapama Elma, Kiraz ve Ceviz Bahçeleri tesis edilecektir. Kapama Ceviz Bahçesi Projesi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından arazi toplulaştırma uygulaması yapılacak olan Bingöl İli Merkez İlçesine bağlı köylerde uygulanmayacaktır. Karlıova İlçesi ve bağlı köylerde sadece Kapama Elma Bahçesi Projesi uygulanacaktır.
Genel şartlar:
-Elma ve kiraz bahçelerinin tesisi için en az 5 dekar, ceviz bahçesi tesisi için en az 10 dekar ve üzeri alanlar desteklenecektir.
-Proje başvuruları 18 Ekim 2010-12 Kasım 2010 tarihleri arasında İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüklerine (Kurum tarafından istenen belgeler tamamlanmış olarak ) başvurabilirler.
-Süresi içinde yapılmayan başvurular ile posta yoluyla vs. yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
-Talebin fazla olması durumunda desteklenecek başvuru sayısı İl/İlçe Müdürlüklerine ayrılan kontenjan oranları alan bazlı olarak kura ile belirlenecektir. Ayrıca desteklenecek projelerin yarısı kadar kura ile yedek proje belirlenecektir. Asil başvurulardan herhangi birinin vazgeçmesi durumunda yerine 1'inci yedekten başlamak üzere yeni projeler desteklenecektir.
-Desteklenecek projelerin yaklaşık maliyetinin % 40'ı çiftçi, % 60'ı ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanacaktır.
-Desteklenecek projeler belirlendikten sonra çiftçiler, İl/İlçe Müdürlükleri tarafından belirtilen süre içerisinde açılacak olan banka hesabına proje katkı payı olan yaklaşık maliyetin % 40'ını yatırdıklarına dair banka dekontlarını İl /İlçe Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Proje katkı paylarını belirtilen süre içerisinde yatırmayan çiftçiler başvurularından vazgeçmiş sayılacaktır.
-Projenin ilanından fidan teminine kadar geçen süre içerisinde talimatta belirtilmeyen

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2025
00:06
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Bingöl'de bir genç, girdiği baraj golünde boğuldu. Bingöl'de dalgıç olmadığı için çevre illerden gelen ekipler cenazeyi çıkardı. Bingöl'de dalgıç olmamasına ise muhtemelen 'kadro istedik' açıklaması yapılacak.
11.08.2025
00:05
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 yılı hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme süreci bugün başladı. 5 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden ön kayıt başvurularını yapabilecek.
11.08.2025
00:04
Muhtar Baraç`tan Başkan Arıkan`a teşekkür
Muhtar Baraç'tan Başkan Arıkan'a teşekkür
Mirzan Mahallesi Muhtarı Hanefî Baraç: 'Mahalle sakinlerimiz adına, başkanımıza göstermiş olduğu samimi ilgi ve çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ediyor, kalan tüm sorunlarımızın da aynı kararlılıkla ele alınacağına olan inancımızı ifade ediyoruz.'
11.08.2025
00:02
Bingöl polisinden kumar baskını
Bingöl polisinden kumar baskını
Bir işyerinde kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan Bingöl polisi, baskın düzenledi. 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada gümrük kaçağı tütün ve tütün mamülleri ele geçirildi.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın