KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

'Tarımı mahvedecek projelerden vazgeçin'

Genç ovasında Hidroelektrik santrali kurulacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Türkiye'nin en verimli arazileri diyebileceğimiz bu araziler neden sular altında kalsın? Hükümet yetkililerine buradan sesleniyoruz ve tarımı mahvedecek bu projelerden bir an önce vazgeçmesini istiyoruz.'

`Tarımı mahvedecek projelerden vazgeçin`
27 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ 17:57
19
3808
13
AA aa

Genç ovasında Hidroelektrik santrali kurulacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin en verimli toprakları arasında yer alan Genç Ovası, Sürekli Köyü alt tarafında kalan Yatılı Bölge Ortaokulu ile Garip Köyü arasında kurulacak yeni bir hidroelektrik santrali ile Genç'ten Çaytepe'ye kadar bulunan tarım arazileri tamamen sular altında kalacaktır.

Bu vahim durum; barajın su tutma üst noktasını oluşturan ve en verimli arazilerden olan Dik Köyü Ovasında bulunan tarım arazileri ile Çaytepe Köyü altında bulunan tüm tarım arazilerinin tamamını yok edecektir. Tüm yetkililere buradan sesleniyorum ve Yol yakınken; Özel sektör tarafından yapılacak iki yeni baraja sessiz kalınmaması gerektiğini buradan tekrar ifade ediyorum, nitekim duyarlı Genç halkı yapılacak olan her iki projenin de, tüm Bingöl halkı gibi iptal edilmesini istemektedir. Bu halkın sesine bir an önce kulak verin diyoruz…

Genç Ovası, ilçenin alt tarafından başlayıp Çaytepe Köyü ve Dik Ovası ile birleşen devasa tarım arazilerine sahip bir bölgededir bu anlamda Bu tarım arazileri zengin alüvyal toprakların olduğu oldukça verimli arazilerdir. Dış ülkelerden yapılan tahıl, ithalatıyla bu geminin dümeninin dönmeyeceğini yaşadığımız süreç bize tüm açıklığı ile göstermiştir. Elektrik santrali ile birileri para kazanacak diye Genç'teki çiftçiler, Sürekli Köyü, Garip Köyü, Meşedalı Köyü, Çaytepe Köyü, Kumgeçit Köyü ve Dikköyü'nde bulunan çiftçiler neden mağdur edilsin?

Türkiye'nin en verimli arazileri diyebileceğimiz bu araziler neden sular altında kalsın? Hükümet yetkililerine buradan sesleniyoruz ve tarımı mahvedecek bu projelerden bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. . Genç Ovası için bugüne kadar, ciddi anlamda tek bir sulama projesi dahi yapılmazken, bu verimli arazilerin özel şirketlere teslim edilip sular altında kalmasına asla müsaade edilmemelidir.

Ovamızda yapılacak en güzel uygulamanın sulama kanalları yapmak olduğunu buradan belirtmek istiyoruz. çiftçilikle geçimini sağlayan bölge halkı için destekleyici önlemlerle tarıma ve üretime teşvik eden projeleri bir an önce hayata geçirmeliyiz.. Aksi takdirde gıda krizinde dışa bağımlılığımız bir kat daha artacaktır. Ateşi benzinle söndürmeye kalkmanın kimseye faydası yoktur. Bir zamanlar bu ovada Türkiye'nin, belki de dünyanın en güzel karpuzu yetiştirilmekteydi.

Pamuğun dahi yetiştirildiği bu kıymetli topraklar sulara teslim edilmemelidir. Buğday'dan patatese, karpuzu ve kavunu ile meşhur olan Genç ve Çaytepe Ovasında insanlar yeniden bu ürünleri ekmeye teşvik edilmesi gerekirken baraj projesi ile bu verimli bölge ölü hale getirilip birilerinin rant kapısı haline dönüştürülmemelidir. Sorun sadece genç ilçemizin veya Bingöl ilinin sorunu değildir, sorun ülkemizin acil çözülmesi gereken, kanayan bir sorunudur.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93680)
29 Haziran 2022 Çarşamba 19:13
Garip köyü ne birsey olmasın Genç YİBO zaten dinlenme atanma tesisi gibi kullanılıyor olsada olur olmasada
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93667)
29 Haziran 2022 Çarşamba 08:52
ak partinin laciverti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93661)
29 Haziran 2022 Çarşamba 00:01
Çalışmalarınız fevkalade. Sizleri tebrik ediyorum. Belediyeye alınacak personel mevzusunu takip edin. Para karşılığında kadro satıldığı iddiaları var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93653)
28 Haziran 2022 Salı 15:32
mikail sen konuşmayı biliyomusun:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93643)
28 Haziran 2022 Salı 09:46
Bir hafta Kılıçdaroğlu gibi karanlıkta yaşa. Elektrik üretilmesin mi kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93641)
28 Haziran 2022 Salı 09:43
Bir şeye de doğru de. Neye karşı değilsin desene? Ne güzel elektrik üretilecek neyi istemiyorsun? Gezsene tarlaları hepsi boş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93639)
28 Haziran 2022 Salı 09:31
Sizde insanları kandırmaktan vazgeçin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93636)
28 Haziran 2022 Salı 08:33
Evinde bir gün elektrik olmasa kıyameti koparırsınız. Hikaye anlatma bize
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93635)
28 Haziran 2022 Salı 08:20
5'li çetenin Bingöl'deki müdavimleri cevap versin. Üç beş kuruş para almak için kendi arazilerini peşkeş çekenlere yazıklar olsun. Bu işin peşini bırakmayın başkan. Rabbim yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93632)
28 Haziran 2022 Salı 07:59
Mikail bey hidroelektrik santralı için sürekli yazıyorsun eyvallah; Bingöl ovasını imara açtılar sesiniz çıkmadı, TOKİ kentsel dönüşüm inşaatı yapıldı hele bir kültür mahallesine gidin binalar kaldırıma sıfır kışın yağan karlar direk cadde ortasında siz şimdiye kadar nerdeydiniz.veselam.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın