KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

'Tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10. Ülkeyiz'

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç: 'Tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10. ülkeyiz. Sahip olduğumuz değerleri çok iyi değerlendiren bir ülkeyiz.'

`Tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10. Ülkeyiz`
11 OCAK 2022 SALI 15:20
8
1412
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Tarım Öğretiminin 176. Yılı' münasebetiyle program düzelendi. 

Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen programa Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Bingöl Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Bingöl Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreterimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen, Ziraat Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl Ziraat Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Yüksek Ziraat Mühendisi Erdoğan Yener, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Sahip Olduğumuz Değerleri Çok İyi Değerlendiren Ülkeyiz”

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye'nin tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10'uncu sırada yer aldığını belirterek, Türkiye'nin sahip olduğu değerleri çok iyi değerlendiren bir ülke olduğu ifade etti. 

Türkiye'nin tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10'uncu sırada yer aldığına dikkat çeken Tunç, "Sahip olduğumuz değerleri çok iyi değerlendiren bir ülkeyiz. Tarımsal hasıla itibariyle de Avrupa'nın birinci ülkesiyiz. Tarımın önemi pandemi de daha da arttı.  Bu süreçte gıda arz güvenliğinin sağlanması noktasında herkeste fikir birliği oluştu. Dünyada salgın süresince 'gıda milliyetçiliği' diye bir görüş oluştu" dedi. 

"Verimi Artırmak Zorundayız"

Türkiye'nin tarımsal faaliyette kullandığı alanın 23 milyon hektar olduğunu belirten Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu 23 milyon, ihtiyaçlarımızı karşılayacak yeterlilikte değil. Bu yıl tekrar bir çalışma yaptık. İlave tarımsal alan ihtiyacımızın 4,3 milyon hektar olduğuna dair uzmanların raporu çıktı. Önceki yıllarda toplam Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH) içerisinde tarımın hasılası yüzde 15'lerdeyken bugün yüzde 6,5 civarına düşmüştür. Bu Avrupa ülkelerinde yüzde 3, Amerika'da yüzde 1 civarındadır. Sanayi sektörü, hizmetler sektörü, bilişim sektörü, enerji sektörü ve diğer sektörler bu alanda daha fazla ivme kazandı, daha büyük kalkınma sağladılar. Kaynaklarımızı ne yazık ki artıramıyoruz. Topağımızı artırma imkanımız yok. Bu nedenle biz, verimi artırmak zorundayız."

Tunç, bilim alanındaki verimin suyla sağlanabileceğini vurgulayan Tunç Konuşmasında ayrıca şunları kaydetti: "Fakat su fakiri bir ülkeyiz. Dünya standartlarında yarı kurak iklim kuşağındayız ve küresel iklim değişikliğinin getirdiği sıkıntıyı daha fazla hissediyoruz. Geçen yıl kuraklığı yaşadık, inşallah bu yıl yaşamayız diye ümit ediyoruz. Ama buna rağmen toprak varlığı itibariyle dünyanın yaklaşık 30.'uncu ülkesiyiz. Tarımsal üretim ve verimlilik açısından dünyada 10. ülkeyiz. Sahip olduğumuz değerleri çok iyi değerlendiren bir ülkeyiz. Şu anda Avrupa'da birinciliğimiz hep devam ediyor. Bu konuda üreticilerimiz ve çiftçilerimiz son derece başarılılar."

“Dünden Bugüne Tarım” barkovizyon gösterimi de yapılan program, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay'ın açılış dersi “Topraksız Tarım” ile devam etti.

Programda Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Üniversite adına Bakan Yardımcısı Tunç'a plaket takdim etti. Program, hizmette 25. yılını dolduran Ziraat Mühendislerine ‘Plaket' ve ‘Teşekkür Belgesi' takdimi ile son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88497)
13 Ocak 2022 Perşembe 13:11
peki diyelim halk bu yalanlara inaniyor ama bunu yayinlayanda mi inaniyor galiba bu vatandas samani macaristandan geldigini unutmus ins yalanlarinizin icinde gomulursunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88448)
11 Ocak 2022 Salı 23:43
Yalana bak bitirdiniz tarımı be yazık be kardeşim. İl diye bişey kalmamış adamın bı ağırlığı yok tarım il müdürü olmuş Allah hakkımızı alsın sebeb olanlardan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88500)
13 Ocak 2022 Perşembe 13:50
@Misafir Kullanıcı Abicim adam il müdürü değil bir.Şahıs olarak ne kadar katma değerin var bu ülkeye iki.Bırakalım bu linç etme kültürünü üç.
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın