KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2026 Çarşamba
°C

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı yapılacak

Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca merkezi sınav yapılacak.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı yapılacak
28 EYLÜL 2012 CUMA 01:39
0
1639
0
AA aa

İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sınavın Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca tarafından Ankara'da yapılacağının belirtildiği açıklamada, sınavın 2 Aralık 2012 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Sınav başvurularının başladığı bilgisinin vurgulandığı açıklamada, başvuru tarihinin 17 Ekim 2012 tarihinde sona ereceğinin altı çizildi.

Açıklamada, sınavla ilgili şu bilgiler verildi:

“Ülkemizde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kesimin kalkındırılması ve refah düzeyinin arttırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından bugüne kadar birçok çalışma yapılmıştır. 5488 sayılı Tarım Kanunun 9. Maddesi gereğince yürütülmekte olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Desteklenmesine yönelik çalışma da bunlardan biridir. Bu çalışmada amaç, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerin verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacak bilgi, teknik ve yöntemlere ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece çiftçinin gelir düzeyini arttırmaktır. Tarım ve hayvancılık yapan işletmelerin üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, tarım ve hayvancılık alanında gelişen teknolojileri kullanmak suretiyle bu problemleri çözebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla işletme sahiplerinin eğitimini gerçekleştirmek gereklidir. Bakanlığımız tarafından sertifika verilmiş serbest tarım danışmanları, tarımsal danışmanlık şirketleri veya tarımsal danışmanlık dernek ve vakıfları ile üretici örgütleri (tarımsal amaçlı kooperatifler, yetiştirici birlikleri, üretici birlikleri) çiftçilere bu konuda gerekli hizmeti belirli bir ücret karşılığında sunmaktadırlar. Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Bakanlıkça merkezi sınav yapılmaktadır. Bu sınava, tarımsal alanda lise, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim görmüş olan kişiler katılabilmektedir. Sınav 02 Aralık 2012 tarihinde Ankara İlinde yapılacaktır. Sınava son başvuru tarihi ise 17 Ekim 2012 olarak belirlenmiştir. Sınav sonunda başarılı olanlardan kamuda görev yapanlara tarım yayımcısı sertifikası, diğer katılımcılara tarım danışmanı sertifikası verilmektedir. Daha geniş bilgi için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine etmeleri gerekmektedir.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.03.2026
03:18
Bingöl`de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP plaka kullanan araç sahipleri, cezai uygulamalar öncesinde plakalarını değiştirmek için Şoförler ve Otomobilciler Odası'na akın ediyor. Günlük sınırlı sayıda plaka basılırken yoğunluk nedeniyle randevu sistemi uygulanıyor.
11.03.2026
03:17
Bingöl Belediyesi`nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi'nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar hizmeti başlattı. Kurulan aşevinde her gün yaklaşık 1.000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.
11.03.2026
03:14
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
İran savaşıyla birlikte yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine zam gelirken, bu gece yarısı benzinin litre fiyatı bir kez daha arttı. Bingöl'de akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi. İşte güncel tablo…!
11.03.2026
03:13
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda üretimi artırmak amacıyla 'Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi'ni hayata geçiriyor. 2026–2028 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye genelinde 150 bin baş küçükbaş hayvan üreticilere dağıtılacak.
11.03.2026
03:12
Van`da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van'da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van Bingöl Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluştu.
11.03.2026
03:11
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında maliye çalışanları Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi. Programda birlik, dayanışma ve mesleki dayanışma vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın