Milletvekili Eşref Taş, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariçin, Gençin üstyapı ihalesini Eşref Taş engelledi. Şahidi de Bakan Beydir iddialarına yanıt verdi. Taş, Ariçi seçim düellosuna da davet etti: Kamuoyunda karşılığı var ise hizmete talip olmaktan çekinmemesi gerektiğini düşünüyorum
Düzenlediği basın toplantısında Genç İlçesi'nin bu yıl yapılması beklenen üstyapı ihalesinin 2014 yılına ertelenmesinin müsebbibi olarak Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ı gösteren ve bunu bazı aday adaylarının istediği üzerine gerçekleştirildiğini vurgulayan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in açıklamalarına Milletvekili Eşref Taş'tan yanıt geldi.
ARİÇ'İ SEÇİM DUELLOSUNA DAVET ETTİ
Ariç'in açıklamalarını “asılsız, akla ve mantığa aykırı” olarak nitelendiren Milletvekili Taş: “ Şahsımız ve parti kadrolarımıza yönelik asılsız ve art niyetli açıklamalarını yazılı medya yolunu kullanarak kamuoyuyla paylaşan Genç Belediye Başkanının asılsız iddia ve söylemlerini büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sayın Başkan Ak Parti'nin ilçemize kazandırdığı olumlu hizmetlere ‘ben yaptım' mantığı ile yaklaşmış, çeşitli nedenlerle yapılamayan veyahut geciken hizmetlerde ise topu şahsımıza atarak ‘o yaptırmadı' demeyi tercih etmiştir. ‘Başarı bana başarısızlık ise Eşref beye ait' söylemiyle kamuoyunun karşısına çıkan başkanın bu davranışını farklı kişisel hesaplar içerisinde olmakla değerlendiriyorum. Yoksa başarının da başarısızlığın da adresi ancak hepimiziz, teşkilatın A'sından Z'sine kadar hepimiz başarının sahibi, başarısızlığın ise sorumlusuyuz. Bu nedenle Sayın Başkanın olumsuz olarak değerlendirdiği bazı konuların sorumlusu olarak bizi göstermesini siyaset etiği ve vicdani sorumluluk açısından doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Ayrıca her ne kadar ‘aday olmayacağım' dese de Ak Parti'nin kişilerin tekelinde olan bir parti olmadığını ve tercihlerin kamuoyunun nabzına göre şekillendiği hatırlatmak isterim. Sayın Başkanında inkâr edemeyeceği bu gerçeği göz önünde bulundurması ve ‘kamuoyunda karşılığı var ise' hizmete talip olmaktan çekinmemesi gerektiğini düşünüyorum. Son olarak Sayın Başkanın asılsız, akla ve mantığa aykırı iddia ve söylemlerini Allah'a ve Bingöl halkına havale ediyor saygılarımı sunuyorum”
Neden birbirinizi yemeye başladınız ki? Paylaşamadığınız ne var? Bingöl insanı size bu yetkiyi verdiği gibi almasını da bilir. ...... uğraşacağınıza size verilen emanete sahip çıkın. İkinizi de hodri meydan. Seçimler yaklaşıyor ikiniz de aday olsanız kazanamazsın. Bingöl insanının tepkisi 1982 anayasasından da biliriz. Yetkilerinizin bu insanlar için kullanın. Yanlışlıkla verilen bu yetki sizden tek tek alınacak bunu da unutmayın.
Halk herşeyi gören bilendir.Sayın vekilin verdiği cevaplar,çaresizliğini anlatmış gibi.YUVARLAK CÜMLELER KURARAK politik cevap vermesi suçunu kabul etmek olarak görüyorum.Başkan aday olmamasına rağmen ilçe için hizmet noktasında elinden geleni yapması neden sorun olsun ki.Genç ilçesi tarihinde bu kadar hizmeti görmediğini kamuoyu yüksek sesle dile getiriyor. Net ifadeler kurarak sorunu dillendirmesi belgelerle konuşması siyasi deil, hizmet aşkıyla ifade edilebilir.
SAYIN BAŞKANIM SİZ DOĞRU OLANI YAPTINIZ YILLARDIR KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYEN SİYSDİ KİŞİLİKLER YÜZÜNDEN BİZ ÇOK ÇEKTİK.VE SİZ OLAMSI GEREKENİ YAPTINIZ.HALKIN HERŞEYİ BİLMESİ GEREKİYORDU VE SİZ BUNU YAPTINIZ,SİZ ADAY OLSANIZDA OLMASANIZDA BU HALKIN BAŞKANI OLARAK YAPTIĞINIZ HİZMETLERLE HEP SAYGIYLA ANILACAKSINIZ.
selvi yolunu açıklasaya sayın vekil,ankarada aldığı trilyonluk daireleri açıkla ya,yada görevden aldığı yada atadığı ehil olmayan kişilerin adlarını açıklasa ya...
Bir insan başarılı olabilir ama yanındakiler kalitesiz olursa batar. Yanındakiler herkesin ona düşman olmasını ister ki kendileri nemalanabilsinler. Eşref'in de durumu buna benziyor.Yanındakiler herkesin Eşref'e düşman olmasını sağlıyor ve Eşref'i sömürüyorlar. Mesela hiç anlamam Eşref neden yanına
iyi bir danışman almaz.Yoksa Eşref bakandan da iyi aslında ama derdini anlatabilecek kadrosu yok
Sayın vekil çıkmış başkana yanıt veriyor senin yüreğin varsa sayın eşref taş çıkta mecliste servi yolu ile ilgi iddalarda bulunan chp milletvekiline cevap ver.işte ona yüreğin yetmez çünkü......
çok akıllıca bir cevap vermiş, bence ariçin çıkışı boşa , ariçin showu tipik bir siyaset, eşref efendi de sağındaki solundakilere baksa fena olmaz. akılı bir iki adamla çalışsaydı bugün bakanı da geçebilirdi, hiç yoksa iyi bir danışmanla çalışsa da yeterdi
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın