KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Taş atıyorlardı, şimdi de şehit olmak istiyorlar

Adana'da, polise taş atmak da dahil, çeşitli suçlara karışan çocukların rehabilitesi için yürütülen projeler kapsamında 120 genç Çanakkale şehitliğindeki gezide şehit olmak istediklerini söyledi.

Taş atıyorlardı, şimdi de şehit olmak istiyorlar
30 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 17:07
0
1811
0
AA aa

Adana'da, polise taş atmak da dahil, çeşitli suçlara karışan çocukların rehabilitesi için yürütülen projeler kapsamında 120 çocuk, Çanakkale gezisine gitti. Şehitlikten etkilenen gençler, şehit olmayı istediklerini belirttiler.

Adana'da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ''Umut Yıldızı Projesi'' kapsamında, suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen ''Yaşam Koçluğu Projesi'' ile Çanakkale'ye giden 120 öğrenci, 20 öğretmen ve 11 polis, Adana'ya döndü.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme (MEKSA) Vakfı ve Çocuk Şube Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin başkanı Elif Alper Delice, MEKSA tesislerindeki karşılama töreninde yaptığı açıklamada, 18 saatlik yolculuğun ardından, Çanakkale'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kampına yerleştiklerini kaydetti.

Gezi boyunca öğrencilerin, Çanakkale'deki tarihi değerleri gördüklerini ve rehberlik eden bir polisin anlatımıyla, bilgi sahibi oldukları belirten Delice, şöyle devam etti:

''Birçok öğrencimiz ilk defa feribota bindi, 11 metre karelik bir otobüsün içinde güzel paylaşımlar yaşadılar, bir odayı arkadaşlarıyla paylaştılar, birbirlerine misafir oldular.

Vatan ve millet sevgisinin aşılanmasının gerektiği bir dönemdeyiz. Biz ırk, din, dil fark etmeksizin, bu topraklarda yaşayan hepimiz, tek bir şey için varız. Bugünlerde bunu daha çok ön plana çıkartmayı istedik. Öğrencilerimiz zaten Çanakkale'ye gitmeyi talep etmişlerdi. Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün oluruyla gittik. Yorucu ama, çok katkı sağlayan bir yolculuktu. Bundan dolayı çok gururluyuz.''

Geziye katılan öğrencilerden Rıdvan Öner, gezide Anadolu halkının Çanakkale'de yaptığı savaşı ve Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gördüklerini ifade ederek, ''Vatanımızda yaşananları, şehitlerimizi gördük. Ne şartlarda ve zorluklarda düşmanı yendiğimizi gördük. Şehitliği görünce, ben de şehit olmayı istedim'' dedi.

Sedef Dokuyan ise Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile kendilerine eşlik eden polislere ve öğretmenlere teşekkür ederek, ''Çanakkale'de geçmişimizde bu topraklar için çok şehit verdik. Bunun anlamını görmek, önemini kavramak için gittik. Şehitlikte bir çok arkadaşımız şehit dedelerini, büyük babalarını gördü. Büyük bir duygu patlaması yaşadılar. Bir yandan da mutlu olduk'' diye konuştu.

Rıza Uludağ da yolculuk boyunca kardeşliği, sevgiyi ve arkadaşlığı öğrendiklerini belirterek, ''40 saati bir otobüste geçirmek çok farklıydı. Şehitlikte ise tüylerim diken diken oldu''dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın