KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Tasalı: 6-7 ekim'de vahşet yaşandı

Geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da yaşanan olayların yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı: “6-7 Ekim’de bu topraklar üzerinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet yaşandı” dedi.

Tasalı: 6-7 ekim`de vahşet yaşandı
07 EKİM 2015 ÇARŞAMBA 21:23
0
1844
0
AA aa

 HDP'nin çağrısı üzerine sokağa dökülen çetelerin, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti Yasin Börü ve arkadaşlarını katlettiğini anımsatan Tasalı, “Bu vahşete sebep olanları, öncesinde çetelere sokaklara çıkmaları için çağrılar yaparak destek ve teşvik edenleri, yine bu vahşet karşısında kör ve sağırları oynayanları, görevlerini suiistimal eden sorumsuz yetkilileri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tasalı, “Zira bu saldırılarda sadece Kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşları değildi, aynı zamanda İslami kıyafet ve kimliklerinden dolayı da onlarca mütedeyyin vatandaşımızda bu çetelerin saldırası sonucu yaralandı veya öldürüldü. Bu saldırıların asıl hedefi bölgenin mütedeyyin/Müslüman halkını imhaya yönelikti. Yine bu vahşet günlerinde ölümlerin yansıra maddi zararın ve yıkımın yanında birçok İslami STK, HÜDA PAR'ın 20'e yakın il ve ilçe teşkilatı, yüzlerce araç, ev ve işyeri de çetelerin saldırısı sonucu büyük hasar gördü ve kullanılamaz hale getirildi. Elbette ki Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Diyarbakır'da ve bölgede bitirilmek istendi. Bir baskın ve operasyon ile bu davanın karakterini yok etmek için vahşice bir katliam girişimi oldu. Ancak Allah'ın inayetiyle Yasin Börü ve arkadaşlarının izzeti ve davaya olan aşkı ile bu katliam engellendi” diye konuştu.

Ülkenin ve dünyanın birçok bölgesinde Yasin ve arkadaşlarının misyonu etrafında Müslümanlar kenetlendiğini kaydeden Tasalı, şunları söyledi: “Yarım bırakmış olduğu ve uğruna öldürüldüğü “Yoksullara Kurban Eti Dağıtım” görevini sürdürdüler. Yine Şehit Yasin ve arkadaşlarının vahşice/mazlumca şehadetleri bir dönüm noktası oldu. Kerbela faciası ve Kahramanı Şehid Hz. Hüseyin gibi, bir sembole dönüştü. Zalimlerin süret-i haktan gözüken sahte/yapmacık/ikiyüzlü/yalancı karakterlerini ortaya çıkardı, mazlumların uyanışına vesile oldu. Şehitlerin mübarek kanları yakın zamanda Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların yakınlaşmasına, kaynaşmasına, uyanışına ve birliğine vesile olacaktır. Bu hayırlı netice şehitlerin kanlarının bereketi sayesinde oldu. İnşallah! Temennimiz odur ki; bu topraklar üzerinde ve İslam coğrafyasında bir daha böylesi vahşetlerin yaşanmamasıdır. Rabbim yaşatmasın, yaşatmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Yine temenni ediyoruz ki bu vahşetin yaşadığı günde  ‘devlet olmanın' gereğini yapmayan sorumsuz yetkililerin bu olaylardan dersler alarak halkın can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alırlar, onun için hassasiyet gösterir. Devlet, sorumsuz yetkileri, katil zanlılarını ve vahşetin azmettiricilerini hukuk ve yargı önüne tez zamanda çıkarıp, maktul yakınlarının beklemiş olduğu adaletin ortaya çıkması içi caba harcar. Herkesten adaletin tecellisi için çaba ve gayret bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın