KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2025 Salı
°C

Tasalı: çelişki biran önce düzeltilmeli

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Hamdullah Tasalı, MEB yönetmeliğiyle resmileşen başörtüsü yasağına sert tepki gösterdi: 'Ülkede onarılması zor yaraların açılmasına ve toplumda huzursuzluklara neden olabilir'

Tasalı: çelişki biran önce düzeltilmeli
29 KASIM 2012 PERŞEMBE 09:09
0
1625
1
AA aa

Başörtüsü yasağının MEB yönetmeliği ile resmileşmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Başkanı Hamdullah Tasalı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tasalı: "Her söyleminde özgürlükçü olduğunu ve özgürlüklerin yolunu açtığını dillendiren Başbakana ve hükümetine yakışmadı diyoruz ve esefle karşılıyoruz. Müslüman bir ülkede maalesef hala inancımız üzerinde ve inancımızın gereği olan başörtüsü üzerinde AK Parti Hükümeti döneminde de yasakların devam etmesi bu kanunla okullarda başörtüsünün yasak olması bizleri derinden üzmüştür. Bu hareketleriyle Müslüman halkın kendilerinden beklenenlere cevap verememiştir. Müslüman halkın umutlarını başka bir bahara bırakmıştır” dedi.

Bu yanlış kararın tekrar incelenip düzeltilmesini talep eden Tasalı, “Bu karar, Anayasa'nın 24. maddesindeki eğitimin eşitlik ilkesine aykırıdır. Eğitim öğretim hakkı gasptır. Bu yasayla adeta Hindistan'daki kast sistemi hortlatılmak isteniyor. Başörtülüler ancak imam olabilir ve ancak imam hatibe gidebilir. Diğer liselerde başörtülü gidilemeyecek ve okumayacaklar. Böyle bir çelişkinin biran önce düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aktekin.r (@Misafir_10502)
29 Kasım 2012 Perşembe 23:25
Basörtüsü yasagina karsi duran Akp malesef Chp gibi sinifta kalmistir.Akp Chp yi basörtüsü yasaginda sık sık elestiren simdi ayni duruma kendisi düsmüstür.Demokrasi ve Özgürlükten bahsederken yasak zihniyeti devam etmektedir.Insanlarin dini inanclariyla hic kimsenin oynamaya hakki yoktur.Milli egitim bakani bir an önce bu yasagi kaldirmalidir.
14.10.2025
22:04
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Bingöl'de '13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' kapsamında, kent genelinde 54 okulda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
14.10.2025
13:03
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son 2 ay içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları paylaşırken, suç oranlarında bir önceki seneye göre düşüş ve tutuklamalarda artış olduğu görüldü.
14.10.2025
12:14
Bingöl`de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince metruk bir binaya düzenlenen operasyonda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
14.10.2025
12:04
Becerikli;
Becerikli; 'Beyaz Baston Yasası çıkarılmalı'
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında görme engellilerin haklarına dikkat çeken ve bu hakların teslimi çağrısında bulunan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli; 'Ülkemizde de bir 'Beyaz Baston Yasası' çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz' dedi.
14.10.2025
11:41
Fiat Egea Sedan, 2026`da yollara veda ediyor
Fiat Egea Sedan, 2026'da yollara veda ediyor
Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın üretiminin en geç Haziran 2026'da sona ereceği Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu tarafından açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın