KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Tasalı: hüda par'ın etkisi net bir şekilde görüldü

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Anayasa değişikliği halk oylamasını ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Hiç şüphesiz çıkan sonuçlar da HÜDA PAR’ın etkisi net bir şekilde kendisini göstermiştir” dedi.

Tasalı: hüda par`ın etkisi net bir şekilde görüldü
18 NİSAN 2017 SALI 07:11
0
1255
0
AA aa

Bingöl ve bölgede ‘evet' yönündeki artışın, değişim ve dönüşümde HÜDA PAR'ın çok olumlu bir etkisi olduğunu belirten Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Malumunuz, 1982 deki darbeci anayasa referandumunda İnançlı Bingöl halkı büyük bir çoğunluk  ‘hayır ‘diyerek karşı çıkmışlardı ve ağır bedeleler ödemişlerdi. Ödenen bedellerin izleri günümüze kadar süre gelmiştir. Yine bu anayasanın değişmesi yönünde yapılan kısmı değişikliğe halkımız yüzde 74 oranında ‘evet' demiştir. İnançlı, cesur Bingöl halkı bir kez daha vesayet sisteminden kurtulmak için olumlu bir irade ile farkını ortaya koymuştur. Bingöl'ü hemşerilerimizi inancıyla bezenmiş bu dirayetli, kararlı ve istikralı tutum ve davranışlarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyası boyunca yaptıkları çalışma ve çağrıların, sağduyunun merkezi olduğunu kaydeden Tasalı, şunları söyledi: “Özellikle seçim boyunca tarafların kullanmış oldukları; tekçi, milliyetçi, kamplaştırıcı ve dışlayıcı söylem ve dilin terk edilmesi yönündeki endişe ve haklılığı kendisini bir kez daha haklı çıkarmıştır. Zira bu dil “evet” cephesini zayıflatmış ‘evet' ve  ‘hayır' arasındaki sayısal mesafenin azalmasına neden olmuştur. Bu referandum neticesinde halkımız bir kez daha bu topraklarda milliyetçiliğe prim vermemiştir. Halkımız “hayır cephesinde” bir araya gelen Türk ve Kürt milliyetçilerine kırmızı kart göstermiştir. Yine halkımızın sağduyusu neticesinde ülkemizde bir kez daha huzur, barış ve kardeşlik kazanmıştır.”

Yeni Türkiye'nin halkın inanç değeriyle barışık, adalet merkezli, katılımcı ve ehliyetli kadrolar tarafından inşa edilmesi gerektiği hususunda ivedi olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Tasalı, “Bilhassa toplumdaki tüm sorunlara kaynaklık eden mevcut tekçi, vesayetçi, laik ve ulusalcı dayatmacı anayasanın tümden kaldırılması gerekir. Ayrıca referandum neticesinde Avrupa ve batı ile ilişkilerimizi de yeniden gözden geçirmesi gerekir diye düşünüyoruz. Zira Batı bu süreçte iyi bir sınav vermemiştir. Ülkedeki vesayetçilerden yana tavır takınmışlardır. İçişlerimize alenen müdahale etmişlerdir. Bu sonuca ulaşılmasında, parti disiplinine en güzel şekilde riayet ederek sandıklara giden ve kararımız doğrultusunda oylarını kullanan tüm üye ve partililerimize teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan tablonun bölgemize, ülkemize ve İslam ümmeti için birçok hayırlara, Coğrafyamızın huzuruna, barışına, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Yine coğrafyamızın istikrara ve adalete kavuşmasını Yüce Allah'tan diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın