KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Tasalı: 'kazanmaya odaklanmışız

Bingöl Online Gazetesi ziyaretinde siyasi gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulunan Tasalı, yaklaşan yerel seçimlere dair merak edilen soruları da yanıtladı. Seçimde başka bir partiyle ittifakın söz konusu olmadığını vurgulayan Tasalı: “Bizler kaybetmeyi düşünmüyoruz, çünkü kazanmaya odaklanmış durumdayız. İnşallah büyük bir sürprizle iyi bir sonuç alacağız.” dedi.

Tasalı: `kazanmaya odaklanmışız
29 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 00:29
0
2655
0
AA aa

Yakın tarihte siyaset arenasındaki yerini alarak çalışmalarına başlayan Hür Dava Partisi'nin (Hüda-Par) Bingöl İl Teşkilatı, yürüttüğü ziyaret faaliyeti kapsamında bu kez Bingöl Online Gazetesi'ni ziyaret etti.

Hüda-Par İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Başkan Yardımcısı Vahit Eser ve İl Sekreteri Orhan Ağırbaş, Bingöl Online Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakim Değişgeç'e tarafından ağırlandı.

Siyaset gündemine dair konuların değerlendirildiği ziyarette parti çalışmalarından da bahseden Hüda-Par İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Değişgeç'in sorularını da yanıtladı.

Kamuoyunda dillendirilen bazı hususlarla ilgili görüşleri alınan Tasalı, özellikle yerel seçimlere dair merak edilen konulara da açıklık getirdi.

İşte Değişgeç'in o soruları ve Tasalı'nın yanıtları;

Son birkaç ayda neredeyse tüm kurumları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiniz. Nasıl bir tabloyla karşılaştınız?

Hüda-Par kurulduğundan buyana toplumda ciddi bir siyasi eğilim değişimi görüyoruz. İnsanlarla iç içe olan, selamını esirgemeyen, dertleriyle dertlenen, sıkıntılarını dile getirmekten kaçınmayan bir siyasi oluşumuz. Ziyaret ettiğimiz her yerde oldukça olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Beklentilerin oldukça fazla olduğunu gördük. Hüda-Par'ın, var olan siyasi boşluğu dolduracağı inancı var toplumda. Bizler de bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İslami argümanların siyasete alet edildiği eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İslam'ı referans aldığımızı belirtirken, sorunlara İslami çözümler getireceğimizi söylüyoruz. Dini siyasete alet edeceğimizi kimse bizden beklemesin, tam aksine siyaseti dine hizmetkâr etme gayesindeyiz. Bizler yalan söylemeyeceğiz, emanete ihanet etmeyeceğiz ve uçuk vaatlerle halkı aldatmayacağız. Yıllardır İslam çizgisinden taviz vermedik. Biz kişiler üzerine göre değil, ilkeler üzerine kurulmuş bir siyasi oluşumuz. Mevlana'nın “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğü gibi ol” sözünden yola çıkarsak, tablo daha net görülecek ve olduğumuz gibi göründüğümüz daha net fark edilecektir.

Önümüzde yerel seçim var. Ülke genelinin yanı sıra Bingöl'deki adımlarınız merak ediliyor. Aday belirleme çalışmalarınız var mı? Nasıl bir adayla seçmen önüne çıkmayı planlıyorsunuz? Teşkilatlarınızın bu konudaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şuanda aday belirleme yönünde bir planlamamız yok. Adaylarımız tepeden inme olmayacak. Tabanın da temayülüne göre güçlü ve ilkelerimize uygun bir adayla seçime girmeye çalışacağız. Yeni bir siyasi parti olmasından dolayı toplumda ciddi bir heyecan var. Bu da teşkilatlarımıza olumlu yansıyor. Şuanda adaydan ziyade partimizin tanıtımı ve geniş bir kitleye yayılma konusunda yoğunlaşmış vaziyetteyiz. Teşkilatlarımız yüksek bir efor harcıyor. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl, ilçe, belde ve köylerde etkinliklerimiz devam ediyor. Bu çabamızın seçime olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz.

Bingöl'de seçimin daha çok AK Parti ve BDP arasında geçeceği kanaati var. Sizce Hüda-Par bu alanda önemli bir oy oranı yakalayabilecek ve algıyı kırabilecek mi?

Geçmişte farklı alternatifler vardı fakat gelişen süreçte birleşmeler yaşanınca bu algının oluşmasını doğal karşılıyoruz. Ancak yakın zamanda siyaset sahnesindeki yerini alan ve sağlam duruşuyla halk tabanında kabul gören Hüda-Par, gelecek seçimler için en önemli alternatiftir. Bu algı şuanda değişmiş durumda. Bingöl'deki genel kanaat, önümüzdeki yerel seçimin üç parti arasında geçeceği yönündedir. İnşallah büyük bir sürprizle iyi bir sonuç alacağız.

Zaman zaman seçimden çekileceğiniz yönünde öngörüler dillendiriliyor. Seçime katılacak mısınız? Yoksa beklenen tablo oluşmazsa bir partiye destek verip bu seçimde kenarda durmayı mı tercih edeceksiniz?

Bir parti çıkmasın diye başka bir partiyle ittifak edeceğimiz yönünde gerçek dışı söylemlerle karşılaşıyoruz. Bunlar, seçimi etkileme çabası olup tamamen spekülasyondur. Hiçbir siyasi partiyle aynı çatı altında seçime girmemiz söz konusu değildir. Açık ve net söylüyoruz ki, önümüzdeki yerel seçimlere partimiz adına katılacağız ve bu noktada da hem kendimize, hem de tabanımıza güveniyoruz. Tüm çalışmalarımız ve planlamalarımız da bu yöndedir.

“Nasıl olsa kazanmayacaklar. O yüzden oylarımız boşa gitmesin” düşüncesiyle birçok seçmen kazanacağına inandığı partiden yana oy kullanıyor. Bu durumun sizi nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

Bu tabir, bizler için kullanılan bir tabir değildir, asla da bunu kabul etmiyoruz. Toplum tarafından büyük bir teveccüh ile karşı karşıya olduğumuz bugünlerde, bu tür söylemlerin bilinçli şekilde yayıldığını da görüyoruz. Fakat bilinmelidir ki, başka partilere gönül vermiş kimseler şuanda partimize akın akın gelmektedir. Halkımızın da, bu tür gerçek dışı söylemlere itibar etmemesini istiyoruz. Bizler kaybetmeyi düşünmüyoruz, çünkü kazanmaya odaklanmış durumdayız.

Ayrıca şuanda sadece belediye başkanlığına değil, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğinde de büyük bir hamle yapmaya ve çok sayıda üye kazandırmaya çalışacağız. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın