Bingöl Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Açıköğretim Lisesi'nde ara sınıflardan gelen tasdiknameli öğrencilerin kayıtları 21 Eylül'de sona erecek.
Kayıt yaptıracak öğrencilerin taşıması gereken bir takım kreterler bulunduğunu belirten yetkililer, kriterleri şöyle sıraladı.
MEB'e bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise programı programından ayrılanlar,
programı
Resmî ve özel Anadolu Lisesi, yabancı dil ağırlıklı lise, Anadolu öğretmen lisesi, fen lisesi ve sosyal bilimler lisesinden ayrılanlar,
Farklı tür program uygulayan orta öğretim kurumlarından gelen öğrencilerden; Hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflardan ayrılanların kayıtları şartsız olarak alınır,
Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu silik olanlar,
Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar,
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden 1. veya 2. dönem öğrencisi olarak tasdikname alanlar,
Yurt dışında öğrenim görmüş olanların öğrenim düzeylerini gösteren denklik belgeleri yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Açık Öğretim lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin belirtilmiş olması gerekmektedir.)
programı
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ayrıca kayıtlar ile ilgili bazı detayları ise şöyle açıkladılar.
Not 1: Geçiş şartlarını taşıyan (Mesleki Açık Öğretim Lisesinden 1. veya 2. dönem öğrencisi olarak tasdikname alanlar) tasdiknameliler ile halen Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze dilekçe ile müracaat ederek geçiş yapabilirler. Söz konusu öğrencilerden tasdikname istek dilekçesi alınarak öğrenci dosyası içerisine konulacak. Öğrencilerin tasdiknameleri okul müdürlüklerince kesilerek (geçiş şartlarını taşıyanların) geçmek istediği okula verilecektir.
Geçi
Not 2: Nakil ve geçiş isteği kabul edilen öğrenciler; önceki okullarında görmedikleri dersler ile gördükleri hâlde haftalık ders saati sayısı farkı bir ders saatinden fazla olan derslerden sorumlu tutulur
Nakil ve geçi
Not 3: Lise'de kayı Lise'de kayıtlı 3 yıllık sisteme tabi öğrenciler ile örgün orta öğretim kurumları öğrencisi olup 2006–2007 öğretim yılında 11. sınıfta okuyup sınıfta kalan öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine kayıt olan öğrenciler 2007–2008 öğretim yılı sonuna kadar 3 yıllık sisteme, bunun dışında kalan öğrenciler
4 yıllık sisteme tabidirler.
Not 4: 2007–2008 öğretim yılı I. döneminde Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran ancak herhangi bir sebepten dolayı kaydını Mesleki Açık Öğretim Lisesine aldırmak isteyen öğrencilerden Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçmek istediğini belirten dilekçe alınacak. Alınan dilekçe öğrenci dosyası içine konulacak. Bu durumdaki öğrenciler Açık Öğretim Lisesi ne kayıt yaptıran öğrenci listesinden silinecektir. Dilekçe ile tasdiknamesini aldırarak kaydını yaptıran öğrencilerin ayrı bir listesi yapılarak dosyalarla birlikte gönderilecektir.
Bingöl Online / Bingöl Kent Haber
2007–2008 öğ