KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Taş'ın tazminat talebi reddedildi

Bingöl Eski Milletvekili Eşref Taş’ın, Eğitimci-Şair İlhami Gelen’in taşlama türünde yazdığı ‘Halimiz Bu Ankara’ şiirinde kendisinin hedef alındığı ve şiirde kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açtığı tazminat davası mahkemece reddedildi.

Taş`ın tazminat talebi reddedildi
29 KASIM 2015 PAZAR 23:43
0
2741
0
AA aa

Eğitimci-Şair Gelen'in geçtiğimiz yıl Genç Halk Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Adaklı ilçesine atanması da bu şiirle ilişkilendirilmişti. Gelen tarafından mahkemeye verilen savunmada; taşlamaların bir şiir türü olduğu, taşlamaların ironi, dokundurucu, alaycı ve komik olduğu, zaman zaman yöneticilerin ve politikacıların bu şiirlerle eleştirildiği ancak bahsi geçen şahsın bu şiirde hedef alınmadığını belirtti. Sokak diliyle şiire yapılan tahlillerde ve yorumlarda bu anlamsız sonucun çıktığını ifadelerine yer verildi. Gelen, ‘eşref saati'ndeki ve ‘kuş gitti taşa değdi' mısralarındaki eşref ve taş kelimelerinin alınarak adı geçen şahsa yönelik olduğu basit bir şekilde anlam yüklendiği, bunların bir şiir için çok anlamsız tahliller olduğunu söyledi.

MAHKEME KARARINDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

“Tüm dosya kapsamı ve deliller birlikte değerlendirildiğinde davacı vekili tarafından mahkememize açılan davanın kişilik haklarına saldırı nedenine dayalı manevi tazminat istemine ilişkin olduğu, davacının milletvekili olarak görev yaptığı, davalın öğretmen olduğu, davalı tarafından yazıldığı konusunda taraflar arasında ihtilaf bulunmayan TAŞLAMA adlı şiirin davalının facebook sayfasında yayınlandığı, davalı tarafından yazılan şiirde davacıyı doğrudan hedef aldığından bahsedilmeyeceği, aksi düşünülse bile şiirde geçen sözlerin genel bir değerlendirme olup, davalının değer yargısını ifade etmek amacıyla söylenmiş eleştiri niteliğinde düşünce açıklaması kapsamında sözler niteliğinde olduğu, davacının kişiliğine yönelen saldırıdan söz edilemeyeceği, davacının siyasi nitelikte kamu görevi yapan bir kişi olması nedeniyle sert eleştirilere de açık olması gerektiği, belirlenen maddi olgu karşısında eleştiri sınırının aşılamadığı, manevi tazminatı gerektirir koşulların oluşmadığı anlaşıldığından davanın reddine karar verilmiştir”

Eşref Taş, Genç Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği bu karar itiraz ederek, kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay da kararı reddederse dava düşecek.

DAVAYA KONU OLAN ŞİİR: “HALİMİZ BU ANKARA”

Çocukluğunda kaldı onun eşref saati Ankara'ya gidince geldi eşek saati Kuş gitti taşa değdi, baş gitti arşa değdi Ardından şakşakçılar mebusum yaşa dedi Müderrislik unvanı güdemez bir kervanı Öküz diye koyarsan dövemez ki harmanı, İşleri afra-tafra yakışır ona hara Duysun bizi Ankara koy önüne samanı İnadı ki ne inat merkepte yok bu inat Devlet kurtaracakmış sözüm ona malum zat Yaz ortasında saman çok daha eder para Dinle bizi Ankara işte budur hakikat Gündüzümüz hep kara gecemizde kapkara Kimden bu bela bize ey keşmekeş Ankara Halk dizini dövmekte vicdan sızı çekmekte Düşürdü bizi dara meydandaki maskara Sabrımız dibe vurdu içimizde bir yara Memleket kaç yıl daha düşünür kara kara İşleri yalan dolan ayrımcılık kayırma Allah'ım bize güç ver halimiz bu Ankara.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın