KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Taşınmaya başlandı

Doğum Hastanesi taşınmaya başlandı. 28 Eylül'de yeni hastanede hizmete başlanacak. Başhekim Çoban, ulaşım sorununa dikkat çekti ve erken çözüm talebini dile getirdi...

Taşınmaya başlandı
17 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 08:29
0
1340
0
AA aa
Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak inşa edilen ancak daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan protokol gereği Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne devredilen binada yapılan çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Uzun uğraşlar sonucu hazır hale getirilen Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin modern ve donanımlı bir hastane olacağını belirten Başhekim Dr. Hakan Çoban, 28 Eylül 2009 tarihinde yeni hastanede hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

Yeni hastanede vatandaşlara daha güzel ortamlarda hizmet verileceğini belirten Başhekim Dr. Hakan Çoban, “Yeni hastanemizde yapılması gereken ilaveler yüzde 90 oranında tamamlandı. Hastanenin bütün malzemelerini yeniden aldık. Şuan kullandığımız hastanede bulunan ve yeni olan 60 adet karyolayı yeni binaya taşıyoruz. Yeni bina için 110 adet nitelikli yatak, 110 adet refakatçi koltuğu, yemek sedyeleri, 400 adet bekleme koltuğu, poliklinik malzemeleri ve perdeler yenilendi. Şuan yeni binamıza 2 adet ameliyat masası alıyoruz. Diğer 2 ameliyat masasını ise ileriki günlerde alacağız. Jinekoloji masası, monitörler ve 2 adet Anestezi cihazı alındı. Geri kalanların da ihalesi yapıldı, en kısa sürede alınacaktır. Taşınma için bize 600 bin lira para geldi. Bunun haricinde hastane döner sermayesinden de yaklaşık 400 Bin lira para harcadık. Bu taşınma bize yaklaşık 1 milyon liraya mal olacaktır. Taşınma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve 28 Eylül sabahı yeni hastanemizde polikliniklerimiz hizmet vermeye başlayacaktır. Yeni hastanede 5 çocuk uzmanı, 6 kadın doğum uzmanı, 1 çocuk cerrahı, 1 radyolog, 1 biyokimya uzmanı, 1 mikrobiyoloji uzmanı, 2 anestezi ve 1 patoloji uzmanı olmak üzere 18 uzman ve 6 pratisyen hekimin görev yapacak” dedi.

“Ulaşım sorunu çözülmeli”

Yeni binanın bulunduğu bölgede şehir içi taşımacılık yapan hat minibüslerinin görevlendirilmesi gerektiğini belirten Çoban, “Bu konuda Belediye Başkanı Serdar Atalay ile görüşerek hat verilmesini istedik. Başkan Atalay, Ekim ayı ilk haftasında yapılacak olan meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirip karar alacaklarını bize bildirdi. Hat verilmezse vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşar” şeklinde konuştu.

Yeni hastane binası güzergâhında bulunan Gayt Köprüsü çıkışında ise mutlaka kavşak yapılması gerektiğini belirten hastane yetkilileri, kavşağın yapılmaması durumunda bu bölgede sürekli kazaların meydana gelebileceğinden endişe ettiklerini söylediler. Bu durumun yetkililere aktarıldığı ve kavşak işinin ihale ile yaptırılacağı belirtildi.

Bingol KEnt Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın