KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Taşıt satışında 'temiz kağıdı çilesi'ne son

Ararcını satmak isteyenlerin günlerce uğraştığı ve halk arasında 'temiz kağıdı' olarak bilinen ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak bugünden itibaren kolaylaşıyor.

Taşıt satışında `temiz kağıdı çilesi`ne son
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 08:30
0
1177
0
AA aa
Artık, araç satışında bu belgelerin alınması için aracın kayıtlı olduğu vergi dairesine gitmek gerekmeyecek. Türkiye'nin herhangi bir yerindeki otomasyonlu vergi dairesinde bu işlemler yapılabilecek.

GELİR İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara motorlu taşıtını bulundukları yerde satma ve devretme imkanı getiriyor. Gelir İdaresi, motorlu taşıtların satış veya devrini kolaylaştırıyor. Bu amaçla Başkanlıkta bir süre önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Taşıtların bağlı bulunulan vergi dairesi dışındaki otomasyonlu vergi dairelerinden de satış veya devrine ilişkin "İlişik kesme ve fenni muayene izin belgesi" alınabilmesine imkan verecek yeni sistem için Bilgi İşlem Merkezinde gerekli altyapı oluşturuldu. Bankalarla da mutabakat sağlandı. Bugün başlayacak yeni uygulama ile motorlu taşıt sahipleri, araçlarının satış veya devri sırasında, artık aracın kayıtlı bulunduğu vergi dairesine giderek, hal arasında 'temiz kağıdı' olarak bilinen ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak zorunda kalmayacak.

OTOMASYONLU DAİRE: Taşıtı bulunanlar, Türkiye'nin hangi il veya ilçesinde olurlarsa olsunlar, motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili otomasyonlu vergi dairesine giderek, aracının satış veya devrine ait ilişik kesme veya fenni muayene izin belgesini alabilecek. Satışa konu taşıtın vergi borcu bulunuyorsa aynı yerden ya da en yakındaki bir bankadan bu vergi ödenecek. Ardından da vergi dairesince, vatandaşların temiz kağıdı olarak niteledikleri ilişik kesme belgesi verilecek.

BÜYÜK KOLAYLIK: Bu arada Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, İdarenin yeniden yapılandırılması çerçevesinde mükelleflere yönelik bir dizi hizmeti ardarda uygulamaya koyduklarını belirtti. Daha önce motorlu taşıtlar vergisini ruhsat olmadan, sadece aracın plakasını vererek ödenmesine imkan tanıdıklarını vurgulayan Arıoğlu, şöyle devam etti:

LAFTA DEĞİL İCRAATTA: "Bunun yanı sıra motorlu taşıtlar vergisinde birçok bankayı da devreye sokarak, vatandaşların vergisini daha kolay şekilde yatırmasını sağladık. Şimdi ise satış ve devir konusunda vatandaşa çok büyük kolaylık getiriyoruz. Yarın uygulamaya girecek yeni sistem ile artık vatandaş satış veya devir sırasında, aracının kayıtlı olduğu vergi dairesine giderek ilişik kesme ya da fenni muayene izin belgesi almak zorunda olmayacak. O an nerede ise otomasyonlu bir vergi dairesine girecek. Aracının ilişik kesme ve fenni muayene izin belgesini anında alabilecek. Eğer borcu varsa, isterse hemen orada, isterse gidip bankadan borcunu kapatacak. Sonra da belgesini alıp, işlemini bitirecek. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir projeydi. Bu şekilde mükellef odaklı idarenin lafta değil, icraatta olduğunu da gösteriyoruz ve göstereceğiz."


hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın