KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Taşkın Koruma Çalışmalarında Sona Gelindi

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Genç Meşedalı, Ardıçdibi ve Sürekli köylerindeki taşkın koruma inşaatının fiziki olarak yüzde 90 gerçekleşme sağlandığını ve çalışmaların 2021 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Taşkın Koruma Çalışmalarında Sona Gelindi
06 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 17:18
7
2318
1
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bingöl'e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Bingöl Genç ilçesinde bulunan ve taşkınlara sebebiyet veren Murat Nehri ve Lediz Deresinin Islahı Projesi hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Lediz Deresi üzerinde 2 bin 15 metre uzunluğundaki deredeki sedde dolgusu, taş duvar,  5 adet brit,  1 adet köprü ve 1adet menfez imalatları ile Murat Nehri sol sahilinde 6 bin 853 metre uzunluğundaki derede sedde dolgusu, taş tahkimat ve 4 adet menfez imalatları ve Murat Nehri sağ sahilde ise 4 bin 147 metre uzunluğundaki sedde dolgusu tamamlanmış olduğunu ifade ederek, fiziki olarak yüzde 90 gerçekleşme sağlandığının altını çizdi.

Yıldız, “ Bingöl ili Genç ilçe merkezi, ilçeye bağlı Meşedalı, Ardıçdibi ve Sürekli Köylerinin Fırat Nehrinin Ana kollarından olan Murat Nehri taşkınlarından korunması işinin tamamlanmasıyla 17.628 dekar tarım arazisi, 3 köy ve 1 ilçe taşkın zararlarından korunmuş olacaktır ” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85969)
06 Ekim 2021 Çarşamba 17:41
Bir gençli olarak gençte taşkın olduğuna hiç şahit olmadım. Yazık o paralara ki oralara harcadınız.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın