KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Taşla, sopayla protesto olmaz

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan olaylarla ilgili olarak, demokratik siyasette tepkinin şiddetle bir arada olmaması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz: “Molotof kokteyliyle, taşla, sopayla protesto olmaz” dedi.

Taşla, sopayla protesto olmaz
27 ARALIK 2012 PERŞEMBE 09:26
0
1671
0
AA aa

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Karaman Valiliği'ni ziyaret etti.

Burada valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, ardından valilik makamına geçti. Kendisi de ODTÜ mezunu olan Bakan Yılmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine çıkan olayları değerlendirdi.

ODTÜ'de istenmeyen hadislerin yaşandığını ifade eden Bakan Yılmaz, Göktürk Uydusu'nun uzaya gönderildiği günde ülke olarak gerçekten çok mutlu bir gün yaşandığını dile getirdi. Bakan Yılmaz: “Hepimizin gurur duyması gereken bir gündü. Türkiye'nin geldiği seviyeyi de gösteriyor. Fakat maalesef o gün ODTÜ'de istenmeyen hadiseler yaşandı. Ben şunun altını çizmek istiyorum. Demokratik siyasette tepki şiddetle bir arada olamaz. Fikrin ne olursa olsun şiddetle bir araya geldiği anda demokratik bir siyaset olmaktan çıkar. Molotof kokteyliyle, taşla, sopayla demokratik protesto olmaz. Demokratik protestonun usulü vardır yönetimi vardır. Bir fikre katılırsınız veya katılmazsınız fikrinizi ifade edebilirsiniz ama bunun belli bir üslup içinde olması lazım. Kaldı ki, bütün ODTÜ'lü öğrencilerin bu olaya karıştığını söylememiz mümkün değil. Bana göre az sayıda bir gurubun işi. Ayrıca ODTÜ dışından çok sayıda dışarıdan gelen kişilerinde iştirak ettiği anlaşılıyor” dedi.

“ODTÜ'LÜ OLMAKTAN HER ZAMAN ONUR DUYDUM ŞEREF DUYDUM”

Bu hadiselerin ülkenin gelişimi açısından ODTÜ'nün ismine de gölge düşürdüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, “Çıkan olayların ODTÜ'ye yakışmadığını düşünüyorum. ODTÜ'lü öğrencilere yakışan demokratik bir şekilde tartışmaktır. Geçtiğimiz gün Kültür Bakanımıza karşı da hiç demokratik diyemeyeceğimiz bir hadise yaşanmıştı. Bir üniversitede bunları yapanlar şunu mu istiyorlar acaba? Seçilmiş hükümetlerle üniversiteler arasında bir mesafe mi koymak istiyorlar diye düşünüyorum açıkçası. Halbuki seçilmiş hükümetlerle öğrencilerle arasında çok büyük bir bağ olması lazım. Onlarla fikir alışverişi olmalı. Bunlar kesinlikle büyük bir çoğunluk değil, organize azınlık bir gurup. Fakat maalesef böyle görüntüler oluşturuyorlar. Bu tür şeylere tabiatı gereği medya daha fazla ışık tutuyor. İnşallah bu tür hadiseler daha fazla tekrarlanmaz diye düşünüyorum. ODTÜ'lü olmaktan her zaman onur duydum şeref duydum. Bu anlamda ODTÜ'nün geneline mal edilemez onu özellikle vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfü Elvan, Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve daire müdürlerinin de katıldığı ziyaretin sonunda Vali Uğurlu, Bakan Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2025
13:57
Bingöl`de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de, İttihadul Ulema medreselerinde eğitimlerini tamamlayan 34 talebe için icazet merasimi düzenlendi.
20.10.2025
10:42
Bingöl`de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.
20.10.2025
10:33
Rektör Çelik`ten davet:
Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'
Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.
20.10.2025
10:18
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı! Bingöl, bugün itibariyle sağanak etkisine giriyor. Çarşamba itibariyle yağışların şiddetleneceği uyarısının yapıldığı raporda, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının altı çizildi.
20.10.2025
10:02
GSS borçlarına af geliyor
GSS borçlarına af geliyor
Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik beklenen yeni düzenleme Meclis'e sunulacak. Taslak yasayla yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu silinecek, toplamda 10 milyonu aşkın kişinin borcu ise ertelenecek.
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın