KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Taşocağını istemeyen köylüler ayaklandı

Bingöl merkez Ormanardı köyü sınırlarında kurulmak istenen taşocağı köylünün tepkisini çekti. Taşocağının kurulmasını engellemek isteyen köylüler, iş makinelerinin yolu keserek, müteahhit firma ile tartıştı.

Taşocağını istemeyen köylüler ayaklandı
15 NİSAN 2014 SALI 09:01
0
4364
0
AA aa

Bingöl Merkez Ormanardı köyünde 20 dönüm hazine arazisi üzerinde taşocağı kurulmak istenmesi köylüler tarafından protesto edildi. Dün sabah saatlerinde köy yolu üzerinde bir araya gelen yüzlerce köylü, köylerinin yakınlarında taşocağı işletilmesine izin vermeyeceklerini söylediler.

Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Bingöl-Diyarbakır Karayolu başta olmak üzere yapımı devam eden diğer yollara malzeme sağlamak için, Merkez Ormanardı köyü sınırlarında bulunan 20 dönümlük olduğu öğrenilen alanı istimlâk ederek, taşocağı kurmak istedi. Karayolları, alanda sondaj çalışması yapabilmek için özel firma aracılığıyla yol yapıp, makinelerin taşınmasını istedi.

KÖYLÜ YOLU KAPATTI

Köy yolu üzerinde toplanan köylüler, firmanın araçlarına geçit vermedi. Burada bir süre firma yetkilileriyle tartışan köylüler, alanda taşocağı işletmesini kurdurmayacaklarını belirtti. Firma yetkilileri ile köylüler arasında kısa bir tartışma yaşandıktan sonra, firma iş makineleri alarak alandan uzaklaştı.

Daha sonra köylü adına basın açıklaması yapan Ormanardı Köyü Muhtarı Burhanettin Alpaya, köy sınırları içerisinde bulunan mera alınan kurulmak istenen taş ocağına tepki göstererek: “ buranın geçim kaynağı hayvancılık ve tarımcılıktır. Başka geliri yoktur. Burası Karayolları tarafından istimlak edilmiş. Taşocağı kuracaklar. Eğer taşocağı buraya kurulursa, köy vasfını yitirecektir. Köylü buradan evlerini yükleyip gitmek zorunda kalacak. Ben yetkililere sesleniyorum; gelsinler evlerimizi de tapularımızı da alsınlar bizi de buradan göç ettirsinler” dedi.

Köy sakinlerinden Mehmet Sıtkı Anacur ise: “burası bizim tek arazimiz hayvan otlatma yerimizdir. Tarım yapıyoruz. Burada bulunan sular ve otlar kuruyacak. Ya onlar çalışmayacak yada biz buradan göç edip gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Köyde ikamet eden hayvancılıkla uğraşan Mehmet Sadık Anuk da: “köy arazimiz, hayvan otlatma ve tarım yerimizdir. Neyimiz varsa burasıdır. Biz kesinlikle bu çalışmayı kabul etmiyoruz. Bizden habersiz taşocağı kuramazlar. Ya 100 hanelik köyü kaldıracak, ya da onlar burada çalışmayacak” şeklinde sitem etti. Haber vermesi üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, köylülerle konuşarak, haklarını yasal yollarla aramalarını istedi.

FİRMA YETKİLİLERİ: “BİZLİK BİR DURUM YOK”

Çıkan tartışmalardan sonra alandan uzaklaşan firma yetkilileri bir açıklama yaparak, taşocağının kendilerine ait olmadığını bildirdi. Karayollarının alanda kamulaştırma yaptığını kaydeden firma yetkilileri: “Karayolları orada kamulaştırma yapmış, işlemleri başlatmış sondaj vuracak sondajdan sonra taşın eğer rezervi çıkarsa, oradaki bütün işlemleri bitirecek orayı işletmeye açacak. Karayolları bu civarda ne iş yaptırırsa, müteahhitlere o taşocağını gösterecek. Bizlik bir durum yok. O alan karayollarına ait. Bizim ilgili olduğumuz kısım ise, Karayollarının burada makinesi yok bize gidin yol yapın demişler bizimde işimiz bu ne yapabiliriz ki biz gidip yolu yapmak istedik köylünün tepkisi üzerine haber verdik Karayolları sondaj makinesini geri çekti” açıklamasında bulundular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın