KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Taşocağını istemeyen köylüler ayaklandı

Bingöl merkez Ormanardı köyü sınırlarında kurulmak istenen taşocağı köylünün tepkisini çekti. Taşocağının kurulmasını engellemek isteyen köylüler, iş makinelerinin yolu keserek, müteahhit firma ile tartıştı.

Taşocağını istemeyen köylüler ayaklandı
15 NİSAN 2014 SALI 09:01
0
4242
0
AA aa

Bingöl Merkez Ormanardı köyünde 20 dönüm hazine arazisi üzerinde taşocağı kurulmak istenmesi köylüler tarafından protesto edildi. Dün sabah saatlerinde köy yolu üzerinde bir araya gelen yüzlerce köylü, köylerinin yakınlarında taşocağı işletilmesine izin vermeyeceklerini söylediler.

Elazığ Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Bingöl-Diyarbakır Karayolu başta olmak üzere yapımı devam eden diğer yollara malzeme sağlamak için, Merkez Ormanardı köyü sınırlarında bulunan 20 dönümlük olduğu öğrenilen alanı istimlâk ederek, taşocağı kurmak istedi. Karayolları, alanda sondaj çalışması yapabilmek için özel firma aracılığıyla yol yapıp, makinelerin taşınmasını istedi.

KÖYLÜ YOLU KAPATTI

Köy yolu üzerinde toplanan köylüler, firmanın araçlarına geçit vermedi. Burada bir süre firma yetkilileriyle tartışan köylüler, alanda taşocağı işletmesini kurdurmayacaklarını belirtti. Firma yetkilileri ile köylüler arasında kısa bir tartışma yaşandıktan sonra, firma iş makineleri alarak alandan uzaklaştı.

Daha sonra köylü adına basın açıklaması yapan Ormanardı Köyü Muhtarı Burhanettin Alpaya, köy sınırları içerisinde bulunan mera alınan kurulmak istenen taş ocağına tepki göstererek: “ buranın geçim kaynağı hayvancılık ve tarımcılıktır. Başka geliri yoktur. Burası Karayolları tarafından istimlak edilmiş. Taşocağı kuracaklar. Eğer taşocağı buraya kurulursa, köy vasfını yitirecektir. Köylü buradan evlerini yükleyip gitmek zorunda kalacak. Ben yetkililere sesleniyorum; gelsinler evlerimizi de tapularımızı da alsınlar bizi de buradan göç ettirsinler” dedi.

Köy sakinlerinden Mehmet Sıtkı Anacur ise: “burası bizim tek arazimiz hayvan otlatma yerimizdir. Tarım yapıyoruz. Burada bulunan sular ve otlar kuruyacak. Ya onlar çalışmayacak yada biz buradan göç edip gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Köyde ikamet eden hayvancılıkla uğraşan Mehmet Sadık Anuk da: “köy arazimiz, hayvan otlatma ve tarım yerimizdir. Neyimiz varsa burasıdır. Biz kesinlikle bu çalışmayı kabul etmiyoruz. Bizden habersiz taşocağı kuramazlar. Ya 100 hanelik köyü kaldıracak, ya da onlar burada çalışmayacak” şeklinde sitem etti. Haber vermesi üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, köylülerle konuşarak, haklarını yasal yollarla aramalarını istedi.

FİRMA YETKİLİLERİ: “BİZLİK BİR DURUM YOK”

Çıkan tartışmalardan sonra alandan uzaklaşan firma yetkilileri bir açıklama yaparak, taşocağının kendilerine ait olmadığını bildirdi. Karayollarının alanda kamulaştırma yaptığını kaydeden firma yetkilileri: “Karayolları orada kamulaştırma yapmış, işlemleri başlatmış sondaj vuracak sondajdan sonra taşın eğer rezervi çıkarsa, oradaki bütün işlemleri bitirecek orayı işletmeye açacak. Karayolları bu civarda ne iş yaptırırsa, müteahhitlere o taşocağını gösterecek. Bizlik bir durum yok. O alan karayollarına ait. Bizim ilgili olduğumuz kısım ise, Karayollarının burada makinesi yok bize gidin yol yapın demişler bizimde işimiz bu ne yapabiliriz ki biz gidip yolu yapmak istedik köylünün tepkisi üzerine haber verdik Karayolları sondaj makinesini geri çekti” açıklamasında bulundular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın