KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mart 2026 Pazar
°C

Taştekin ağır cezada yargılanacak

Aniden istifa ederek akıllarda soru işareti bırakan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, paralel yapı soruşturması kapsamında ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Taştekin ağır cezada yargılanacak
22 TEMMUZ 2015 ÇARŞAMBA 22:54
0
3064
0
AA aa

 Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında aralarında Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in de bulunduğu 74 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

“Paralel Devlet Yapılanması” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında eski Konya Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu, eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, eski Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kardeşi olan ve bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Anadolu Atayün'ün de aralarında bulunduğu 74 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 213 sayfalık iddianamede, şüphelilerin, "Terör örgütü kurma, yönetme, ruhsatsız silahlar ve mermiler bulundurma ve taşıma, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapmaya azmettirme, görevi kötüye kullanmaya azmettirme, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak, kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık yapmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" gibi suçlardan yargılanmaları istendi.

ÖRGÜTÜN KURULUŞU

İddianamenin, "Terör örgütünün kuruluşu, amacı, stratejisi, yapılanması ve faaliyetleri" bölümünde, 1970'li yıllara kadar Yeni Asya Grubu içerisinde yer alan Fetullah Gülen'in bu tarihten sonra İzmir Kestanepazarı Kur'an kursunda görev yaptığı dönemde çevresinde bulunan arkadaşları ile dini motifleri de kullanmak suretiyle örgütün çekirdek kadrosunu oluşturarak, müstakil hareket etmeye başladığı belirtildi.

Gülen'in, faaliyetlerini daha ziyade 13-18 yaş grubundaki öğrenci ve genç kesim üzerinde yoğunlaştırarak, teyp/video kasetlerine çekilen vaaz ve konuşmaları, sohbet toplantıları ve özellikle yaz kamplarında görüşlerini ulaştırdığı sempatizan grubu ile kendi adıyla anılan örgütü kurduğu vurgulanan iddianamede, örgütün özellikle 1990'lı yılların başından itibaren yurtdışına da açılmaya başlayıp, zaman içerisinde pek çok ülkede faaliyet gösterir hale geldiği ifade edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın