KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mayıs 2025 Cuma
°C

Taşyapan: 18 mart yiğitlik destanıdır

Vali Taşyapan: “18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir”

Taşyapan: 18 mart yiğitlik destanıdır
17 MART 2014 PAZARTESİ 22:46
0
1302
0
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeni ile mesaj yayımladı.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihi olduğunu söyleyen Vali Taşyapan: “ Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır” dedi.

Milletin gönlünde eşsiz yeri olan şehitlerin, ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşam, milli çıkarların savunulması ve vatanının ebedi yaşaması için canlarını feda ettiğini kaydeden Vali Taşyaoan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Mehmet Akif bu durumu İstiklal Marşında: ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı / Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı / Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı' dizeleriyle ölümsüzleştirmiştir. Şehitlerimizin, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.05.2025
20:41
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Kiğı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Kiğı
Son günlerde irili ufaklı 20'yi aşkın depremin yaşandığı Bingöl'de sarsıntının şiddeti bu kez arttı. Merkez üssü Kiğı ilçesi olan 4,3 büyüklüğündeki deprem ilçede korku yarattı.
29.05.2025
16:46
Bingöl halkından siyasilere konut ihtiyacı için TOKİ çağrısı!
Bingöl halkından siyasilere konut ihtiyacı için TOKİ çağrısı!
Konut fiyatlarındaki ve kiralardaki sıra dışı artış karşısında zorluk yaşayan halk, TOKİ'nin taksitli konut imkanlarından yararlanmak için siyasilere çağrıda bulundular: 'Bingöl'ün depremsellik riski üzerinden halk yararına bir fırsat yaratılabilir. Bu konuda samimi bir adım atılmasını bekliyoruz'
29.05.2025
16:27
Bingöl`de kaçakçılık operasyonu
Bingöl'de kaçakçılık operasyonu
Genç ilçesi mülki sınırları içerisinde 1 şahsın ev ve eklentilerinde arama gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlandığı belirtildi.
29.05.2025
15:42
Gençli kadınlara GÜZEL destek!
Gençli kadınlara GÜZEL destek!
Bir yıl boyunca kurslarda eğitim alan ADEM kursiyerleri, Genç Kaymakamı Muhammed Güzel'in 'Aile Yılı' jestiyle Karadeniz Turuna çıktılar.
29.05.2025
15:15
Sürücüler DİKKAT! Kanun teklifi komisyondan geçti
Sürücüler DİKKAT! Kanun teklifi komisyondan geçti
Trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Öte yandan üretilen yeni nesil radar cihazı, otoyolların yanında bundan sonra yerleşim yerlerinde de kullanılacak. İşte tüm detaylarıyla yeni düzenlemeler…
29.05.2025
14:54
Bingöl`de yabancı uyruklu 2 şahsın sınır dışı edilmesi kararı
Bingöl'de yabancı uyruklu 2 şahsın sınır dışı edilmesi kararı
Bingöl'de kaçakçılık suçlarından haklarında tahdit kaydı bulunduğu ve kimlikleri iptal edildiği belirlenen yabancı uyruklu 2 şahıs sınır dışı edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın