KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

'Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin'

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney: 'Çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınız bilinmektedir. Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine imkan tanıyın, farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun.'

`Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin`
16 OCAK 2020 PERŞEMBE 17:46
1
1457
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin birinci bölümünü tamamlayarak, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerle yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Güney, Bingöl'de 58 bin 250 öğrencinin karne alacağını söyledi.

Güney, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle bu dönemde başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.  Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar geleceğimizin mimarı ve teminatıdır. Bütün çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat verecek ve buna teşvik edecek eğitim imkanı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan faydalanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek zorundayız. Dünya milletleri arasında sürdürülen ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik içerikli, acımasız yarışta yerimizi ancak böyle alabiliriz. Okullarımızdaki eğitim-öğretim faaliyetlerini, ürkütücü, engelleyici ve cezalandırıcı değil, öğrenmeyi teşvik edici ve pekiştirici yönde sürdürmeliyiz. Eğitim sistemimizin, milli bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip, elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı, kişisel mutluluğun yanında toplumun ve insanlığın refah ve mutluluğundan da sorumlu olduğuna inanan, çalışkan, dürüst, inançlı ve uzlaşma içinde yaşayan nesiller yetiştirmekle de görevli ve sorumlu olduğunun bilincinde olmalıyız.”

“BAŞARININ TEK GÖSTERGESİ KARNE DEĞİLDİR”

Karnenin başarının göstergesi olmadığını aktaran Güney; “Çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınız bilinmektedir. Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine imkan tanıyın, farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun. Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularınızı seveceğinizi vurgulayın. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın