KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Tatili yarıda kesip israil'e gitti

ABD'deki önemli Yahudi kuruluşu ADL'nin 1915 olaylarıyla ilgili tutum değiştirmesi Ankara'da büyük rahatsızlık yarattı. Önce Başbakan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e Türkiye'nin rahatsızlığını iletti. Ardından da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ne "Bedeli ağır olur" mesajını iletti. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da yıllık iznini yarıda keserek dün İsrail'e döndü. Tan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni başta olmak üzere İsrail'deki yetkililere ADL'nin açıklamalarının "kabul edilemez" olduğunu iletecek.

Tatili yarıda kesip israil`e gitti
24 AĞUSTOS 2007 CUMA 15:19
0
957
0
AA aa
Türkiye, 1915'teki Ermeni olaylarının tanımıyla ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen ABD'deki  Yahudi kuruluşu ADL'nin (Anti Defamation League - İftira ve İnkarla  Mücadele Birliği) tutum değişikliğiyle ilgili kaygı ve tepkilerini,  İsrail'e bir kez daha aktaracak.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, yıllık iznini keserek dün  İsrail'e döndü. Tan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Dışişleri Bakanı  Tzipi Livni başta olmak üzere İsrail'deki yetkililer ve kurumlarla  görüşerek, Türkiye'nin, ADL'nin bu açıklamalarını "kabul edilemez"  bulduğunun altını çizecek.

Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen ve her fırsatta Türkiye dostluğunu  sergilemekten kaçınmayan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, önceki gün  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, hem seçim başarısı için  kutlamış, hem de Türkiye'nin açıklamalara ilişkin tepkileri birinci  elden Peres'e aktarılmıştı. Dışışleri Bakanı Abdullah Gül de görevini  tamamlayarak kendisine veda ziyaretinde bulunan İsrail'in Ankara  Büyükelçisi Pinhas Avivi'ye, açıklamaların Türkiye'de yarattığı hayal  kırıklığını dile getirmişti.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Tan da halen tatilde bulunan Olmert ve  Livni Kudüs'e döndüklerinde, Türkiye'nin mesajlarını yineleyecek.

Tan, Türkiye'nin İsrail ile  ilişkilere verdiği önem kadar, İsrail'in de ilişkilere aynı önemi  verdiği inancında olduklarını belirterek, "Bu açıklamaların hukuki ve  tarihi mesnedi yoktur. Mutlaka düzeltilmesi icap eder" dedi.

Tan, açıklamaların, hem ABD hem de İsrail ile mevcut olan stratejik  ilişkilerle bağdaşmadığının altını çizerek, "Bunun böyle kalmasına  müsaade edilemez" diye konuştu.

Tan, Gerek İsrail yönetiminin ve gerekse İsrail kamuoyunun, Türkiye'nin  bu konudaki hassasiyetini iyi bilip anladıklarını da dile getirdi.

ADL Ulusal Direktörü Abraham Foxman imzasıyla salı günü yayımlanan  açıklamada, ADL'in 1915 olaylarının “soykırım” olduğu kanısına vardığı  dile getirilmiş, ancak bu konuda Kongreden tasarılar geçirilmesi  yönündeki çabalara ADL'in karşı çıkmaya devam edeceği kaydedilmişti.

Bu açıklamanın ardından bu sabah gelen ve ADL Ulusal Başkanı Glen Levy  ile Ulusal Direktörü Abraham Foxman'ın imzalarını taşıyan ikinci bir  açıklamadaysa kuruluş, Türkiye'nin Ermenistan ile ortak bir komisyon  kurulması yönündeki önerisine destek vererek, uzlaşma amacıyla iki  ülkeyi bir araya getirmeye çalışacağını duyurmuştu. Açıklamada, bu  kez birçok tarihçinin 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelediği  iddia edilmiş,ancak bu konunun akademik olarak daha fazla  araştırılabileceği kaydedilmişti.


HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın