KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Tavz kültür ve coğrafya dergisi çıktı

Bingöl coğrafyasında önemli bir yer kaplayan Tavz coğrafyasının kültürünü, insanlarının yaşam biçimlerini ele alan kültür ve coğrafya dergisi yayın hayatına girdi.

Tavz kültür ve coğrafya dergisi çıktı
02 MART 2009 PAZARTESİ 10:13
0
2907
0
AA aa
Tavz coğrafyasının sorunlarını dile getirmek ve Tavzlıların dayanışmasına zemin hazırlamak amacıyla hazırlanan tavz.net isimli internet sitesinin ardından Tavz Kültür ve Coğrafya Dergisi de yayın hayatına girdi. Tavzlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmaları çerçevesinde yayın hayatına giren derginin Tavz coğrafyasının sorunlarına ışık tutması bekleniyor. Derginin içeriğinin hazırlanmasında Bingöl'ün birçok kesiminden katkı sağlandığını belirten dernek yetkilileri “Dergimiz sadece Tavz coğrafyasında yaşayan insanların dergisi değildir, dergimiz bütün Bingöl'ün dergisidir” dediler. Derginin içeriği hakkında bilgi veren yetkililer, “Dergi, sözlü kültürün yazılı kültüre dönüşmesi noktasında faaliyetler gerçekleştirecektir. Dergimizin hazırlanması noktasında emek gösteren gençlerimize ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Tavz Nedir?
Tavz, Zaza dilinde Tijo-Versi (Güneş ve Gölge) kelimelerinden türemiştir. Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan 5 köy merkezinin (Yenisu, Binekli, Pınaraltı, Elmagünü, Sarmakaya) bulunduğu coğrafyanın adıdır.

Genel İletişim:  0 506 702 84 46
tagefe@hotmail.com

http://www.gencinsesi.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın