KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

'Tecrübe Paylaşımı Paneli' yapıldı

Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Tecrübe Paylaşımı Paneli' yapıldı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin ve İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük panelist olarak katıldı.

‘Tecrübe Paylaşımı Paneli` yapıldı
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 15:49
4
1157
0
AA aa

‘İstanbul Üniversitesi'nin Tecrübelerinden Faydalanmak Önemli'

Panelin moderatörlüğünü yapan Rektör Çapak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve heyetini üniversitede üçüncü kez ağıladıklarını belirterek, “İki üniversite YÖK Anadolu Projesi kapsamında paydaş üniversiteler olarak yer almaktadır. Bu proje kapsamında öğrencilerimize ciddi katkılar sağladılar.  Kısa bir süre içinde Sayın Ak'ı ve heyetini yeniden üniversitemizde görmek mutluluk verici. Mahmut Hoca yalnız bizi değil, bölgenin birçok üniversitesi ile irtibat halinde. Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen İstanbul Üniversitesi'nin tecrübelerinden faydalanmak önemli bir durumdur. Bundan sonra da iş birliğimizin daha güçleneceğine olan kanaatim tamdır. Bugün burada tecrübelerini bizlerle paylaşmak için aramızda bulunuyorlar. Kendilerine Bingöl Üniversitesi çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Bingöl Üniversitesi Evimiz Gibi Oldu”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Bingöl Üniversitesi evimiz gibi oldu ve İstanbul Üniversitesi ile bir bütünleşme sürecine girmiş oldu, bundan da çok memnunuz. Bingöl'de olmaktan Bingöl Üniversitesinde olmaktan son derece memnunuz. Her geldiğimizde Bingöl Üniversitesi'nin geliştiğine şahitlik ediyorum. Bizim de Bingöl Üniversitesi'nden örnek alabileceğimiz hususlar olduğunu biliyoruz. Yükseköğretim Kurumlarında yer ve yerleşme konusu gerçekten de çok önemli. Yer kullanma konusunda Bingöl Üniversitesi bu anlamda örnek alınacak bir kampüse sahiptir. Bizler yaptığımız işi her zaman nitelikli yapmak için gayret göstermekteyiz. Biz her şeyden önce eğitim kurumlarıyız. Üzerimizde bu ülkenin geleceği olan gençlerimizin eğitimini en iyi şekilde sağlamaktır. Bunu yaparken de gençlerimizin geleceği için müfredatlarımızı en güncel haliyle sunmamız gerekiyor. Bizim faaliyet alanımız sadece üniversitelerle sınırlı değil. Etkileşim içinde olduğumuz paydaşlarımız çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Yaptığımız iş bir yaş, bir kuşakla alakalı değil, toplumun geneliyle alakalı. Üniversitelerde eğitim planlanırken, bunun hayat boyu öğrenme olacak şekilde olmalıdır. Üniversitelerin temel görevlerinden bir tane si de bilgiyi oluştururken bunu sadece kendi ili ve çevresiyle değil uluslararası alana yayması gerekiyor. Bingöl Üniversitesinde 600 yakın yabancı uyruklu öğrencinin olduğunu biliyorum ve bir kısım kardeşimizde şu an burada gördüğünüz gibi. Bizde de 143 ülkeden 9 binin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci ve 120 yabancı uyruklu akademisyen var. İşte tam da bu noktada tecrübe paylaşımları değer kazanıyor. Bingöl üniversitesi olarak ihtiyaç duyduğunuz alanlarda her daim yanınızdayız. Bizleri ağırlayan rektörümüze ve bizleri dinleyen sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Stratejik Planlama, Doğru Kurgulandığı Taktirde Arabadaki Navigasyona Benzer'

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin, üniversitelerde stratejik planlamanın önemine değinerek, “Stratejik planlama mantığı aslında stratejik yönetimin felsefesinden ve mantığından doğuyor ve gelişiyor. İstanbul Üniversitesi'nin çok güçlü ve kurumsal bir stratejik planlama kültürü var. Sürekli olarak değişen çevresel faktörlere uyum sağlayabilme sanatına biz stratejik yönetim diyoruz. Bunun gözle görülebilir somutlaşmış haline de stratejik plan diyoruz. Stratejik planlama, doğru kurgulandığı taktirde arabadaki navigasyona benzer” dedi.

“Akademik ve İdari Personel Arasında Eş Güdüm Çok Önemli”

İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Metin Küçük de üniversitelerde başarının gelebilmesi için öncellikli olarak asli faaliyetlerin iyi yürütülmesi ve yardımcı faaliyetlerin onu iyi desteklemesi gerektiğini ifade ederek, akademik ve idari personelin yönetim konusunda eş güdüm halinde olması gerekliliğine dikkat çekti.

Panele Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen, Devlet Arşivleri Başkan Yardımcısı Sebahattin Bayram, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Program soru-cevap faslıyla sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın