KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Tedavi ve geçici görev yollukları ödenmeli!

Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, eğitim çalışanlarının tedavi ve geçici görev yolluklarının ödenmediğini bildirdi.

Tedavi ve geçici görev yollukları ödenmeli!
31 MAYIS 2008 CUMARTESİ 09:32
0
1216
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, 2008 Ocak ayından buyana eğitim çalışanlarından il dışına tedavi amaçlı olarak gidip gelenler ile herhangi bir nedenle il içi ve il dışına geçici görevle görevlendirilenlere yolluklarının ödenemediğini belirtti.
‘Kendisi dahil olmak üzere, aile bireylerini tedavi amaçlı çevre illere veya büyük kentlere götüren kamu çalışanları maddi olarak çok zor durumdadır' diyen Dursun,  hükümetin memura yönelik maaş iyileştirme çalışmalarında olumlu bir gayret görülmediğini ifade etti.
Eğitim çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırında olduğunu vurgulayan Dursun: “Maddi sıkıntı çeken eğitim çalışanları, tedavi amaçlı giderken zaruri ihtiyaçlarını ve masraflarını karşılamak amacıyla borç para almaktadırlar. Bu durumun psikolojik rahatsızlık oluşturan yanları bulunmaktadır. Bu ise var olan rahatsızlıklara bir yenisini ilave etmektedir. Günün şartlarına göre ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olan yolluklarını alamadıkları için mağdur duruma düşmektedirler. Eğitim çalışanlarının muzdarip olduğu diğer bir konu ise, herhangi bir nedenle il içi veya il dışına geçici görevlerle gönderilenlerin gündelik ve yolluklarını almamış olmalarıdır. Bu durum Ocak ayından bu yana devam etmektedir. Sıkıntı yaratan, eğitim çalışanlarını mağdur eden ve çözüm bekleyen bu problemlerin kısa bir süre içinde çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.
Sorunun çözümü için yaptıkları girişimlerde, bunun Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıklarından kaynaklandığının ifade edildiğini kaydeden Dursun, şunları kaydetti.
“Biz çalışanlar olarak, sorun kimden kaynaklanıyorsa kaynaklansın mutlaka çözüme kavuşturulması ve acilen sonuçlandırılması gerektiğine inanıyoruz.  Bu amaçla tüm yetkilileri ciddi bir şekilde bu sorunun kısa vadede çözümüne katkı sağlamaya davet ediyoruz.”
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2025
16:28
Karlıova`da Eğitimde Sessiz Çığlık!
Karlıova'da Eğitimde Sessiz Çığlık!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yıllardır devam eden öğretmen görevlendirmeleri, eğitimde derin yaralar açmaya devam ediyor. İlçede görevli birçok öğretmenin çeşitli yollarla Bingöl merkeze görevlendirilmesi, Karlıova'da adeta öğretmensiz bir eğitim düzeni oluşturdu.
01.09.2025
16:01
YEM-SÜT arsa satışıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar!
YEM-SÜT arsa satışıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar!
İhale yapıldı, firma ödemesini henüz yapmadı! Asıl problem ise mevcut işletmenin kamuyla olan davası! Geçen her gün kayıp olarak nitelendirilirken, bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen sorular ise yanıt bekliyor! İşte göze çarpan o ayrıntılar…
01.09.2025
11:36
Bingöl`de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Bingöl'de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği uygulamalarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i tutuklandı.
01.09.2025
11:01
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Bingöl Devlet Hastanesi'nde merdiven boşluğuna düşen cismi almak isteyen vatandaş, alçıpanın kırılması sonucu bodrum kata düştü. Yaralanan vatandaşın tedavisi sürüyor.
01.09.2025
10:06
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Yem-Süt Besicilik A.Ş. arsası satıldı ancak mahkeme süreci nedeniyle arsayı alan firma ödemeyi yapamıyor. İhale tarihi ile bugün arasında altın fiyatları üzerinden yapılan hesaplamada kamunun zararı 66 kilo 215 gram altın değerinde. O da bugünkü kurla 304 milyon 572 Bin TL'ye tekabül ediyor.
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın