KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Tedavi ve geçici görev yollukları ödenmeli!

Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, eğitim çalışanlarının tedavi ve geçici görev yolluklarının ödenmediğini bildirdi.

Tedavi ve geçici görev yollukları ödenmeli!
31 MAYIS 2008 CUMARTESİ 09:32
0
1384
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Sedat Dursun, 2008 Ocak ayından buyana eğitim çalışanlarından il dışına tedavi amaçlı olarak gidip gelenler ile herhangi bir nedenle il içi ve il dışına geçici görevle görevlendirilenlere yolluklarının ödenemediğini belirtti.
‘Kendisi dahil olmak üzere, aile bireylerini tedavi amaçlı çevre illere veya büyük kentlere götüren kamu çalışanları maddi olarak çok zor durumdadır' diyen Dursun,  hükümetin memura yönelik maaş iyileştirme çalışmalarında olumlu bir gayret görülmediğini ifade etti.
Eğitim çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırında olduğunu vurgulayan Dursun: “Maddi sıkıntı çeken eğitim çalışanları, tedavi amaçlı giderken zaruri ihtiyaçlarını ve masraflarını karşılamak amacıyla borç para almaktadırlar. Bu durumun psikolojik rahatsızlık oluşturan yanları bulunmaktadır. Bu ise var olan rahatsızlıklara bir yenisini ilave etmektedir. Günün şartlarına göre ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olan yolluklarını alamadıkları için mağdur duruma düşmektedirler. Eğitim çalışanlarının muzdarip olduğu diğer bir konu ise, herhangi bir nedenle il içi veya il dışına geçici görevlerle gönderilenlerin gündelik ve yolluklarını almamış olmalarıdır. Bu durum Ocak ayından bu yana devam etmektedir. Sıkıntı yaratan, eğitim çalışanlarını mağdur eden ve çözüm bekleyen bu problemlerin kısa bir süre içinde çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.
Sorunun çözümü için yaptıkları girişimlerde, bunun Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıklarından kaynaklandığının ifade edildiğini kaydeden Dursun, şunları kaydetti.
“Biz çalışanlar olarak, sorun kimden kaynaklanıyorsa kaynaklansın mutlaka çözüme kavuşturulması ve acilen sonuçlandırılması gerektiğine inanıyoruz.  Bu amaçla tüm yetkilileri ciddi bir şekilde bu sorunun kısa vadede çözümüne katkı sağlamaya davet ediyoruz.”
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın