KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Tedbirlere gönüllü uyuldu, sokaklar 65 yaş üstüne kaldı

Bingöl'de tedbirlere gönüllü uyuldu, sokaklar 65 yaş üstüne kaldı Bingöllü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlanması bulunmamasına rağmen tedbirlere gönüllü uyarak, bugün şehri 65 yaş üstüne bıraktı.

Tedbirlere gönüllü uyuldu, sokaklar 65 yaş üstüne kaldı
17 MAYIS 2020 PAZAR 17:21
5
2223
3
AA aa

Bingöllü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlanması bulunmamasına rağmen tedbirlere gönüllü uyarak, bugün şehri 65 yaş üstüne bıraktı.

Korona virüs nedeniyle 50 gün sonra ilk kez geçtiğimiz hafta sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılan ve 4 saat boyunca dışarıda gezebilen 65 yaş ve üzerindekiler, bugün yeniden tedbirlere uyarak dışarı çıktı.

Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkma saatleri bir saat ileri alınırken, akşam 18.00'e kadar uzatıldı. Bu kapsamda Bingöl'de de saatlerin 12.00'ı göstermesiyle birlikte evlerinden çıkan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak dostlarıyla gerek cami avlusunda gerekse kaldırımda yürüyerek sohbet etti.

Bugün yeniden dışarıya çıktıklarını aktaran 67 yaşındaki Mehmet Masum Arca, "Bugün bize izin var çarşıya çıktık, dolaşıyoruz. Hep içerdeydik ve sıkıldık ondan dolayı hava alıyoruz bugün Allah hasta olanlara şifa versin, cümlemizi muhafaza etsin" dedi.

2 aydır evde olduğunu ve çıkmadığını söyleyen 69 yaşındaki Abdullah Günerigök, göremediği dostlarını gördüğünü söyledi.

Günerigök, "Bugün çok mutluyum. Aşağı yukarı 2 aydır evdeyim. Bazı görmediğim dostları görüyorum, geziyorum. Allah razı olsun devletimizden, cumhurbaşkanımızdan" şeklinde konuştu.

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlanmasının bulunmadığı Bingöl'de, vatandaşların tedbirlere gönüllü uyması ve sokakların yaşlı amcalara bırakılması da gözlerden kaçmadı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58555)
18 Mayıs 2020 Pazartesi 03:26
Tedbir değil hava sıcak millet ondan çıkmıyor :)) ayrıca amcaların yakasından düşün artık bırakın millet çıksın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58552)
18 Mayıs 2020 Pazartesi 02:11
Keşke dediğiniz gibi olsaydı. Ama Bingöl her zamanki gibiydi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58551)
18 Mayıs 2020 Pazartesi 01:58
Bingöl halkı tedbirlere gönüllü uydu diyorsunuzda tedbirlerin en çok kulak ardı edilen il bingöl.Helede iftar sonrası.Sözde yasak olmasına rağmen iftar sonrası köşe başlarında köz çayları yapılıyor etrafında 20 30 kişi toplanıyor adeta kahvehane gibi ne sosyel mesafe ne maske takma. Beşyolun göbeğinde 10 metre arayla iki ayrı yerde köz çayı yapılıyor insanlar yığılıyor ne denetleyen var ne uyaran. Daha bu akşam şahit oldum her iki yerin on metre mesafesinde üç adet zabıta izliyor.İftar sonrası sokaklarda dolaşan 20 yaş altı çocuğun haddi hesabı yok. Siz neden Bahsediyorsunuz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın