KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Tefika güzel'in ‘rapor' çilesi

Kemik erimesinden dolayı yatalak durumda olan Tefika Güzel'e yüzde 58 rapor verilmesine rağmen rapora ağır değil' ibaresini eklenince ‘bakım maaşı' bağlanamadı.

Tefika güzel`in ‘rapor` çilesi
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:59
0
2094
0
AA aa

Maddi durumu kötü olan ve kemik erimesinden dolayı yatalak durumda olan Tefika Güzel, Devlet Hastanesinin kendisi için verdiği rapora isyan etti.

"Evde bakım" maaşından yararlanmak ve 'rapor' çıkarmak için Bingöl Devlet Hastanesi'ne müracaat eden Güzel, doktorların ön yargıları ve ilgisizliği yüzünden kendisine verilen yüzde 58 rapor yazılmasına rağmen 'ağır olmadığı' yününde not düşüldüğünü söyledi.
“Yüzde 58 hastalığı olan bir insan tek başına yaşayabilir mi?"diyerek sitem eden Tefika Güzel'in kızı Remziye Kılıç, yetkililerin duyarlı olmasını isteyerek, "İmkânlarımız kısıtlı vemaddi durumumuz iyi değil. Annemin bakacak kimsesi olmadığı için mecburen ben bakıyorum. Yoksul olduğumuz için tedavi ettiremedik. Annem kemik erimesi hastalığına yakalandığı için yatalak durumda. Kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor. Yalnız başına yaşaması imkânsız, yanında sürekli birilerinin bulunması gerekiyor. Bingöl'de bir türlü tedavi ettiremedik. İmkânların kısıtlı olmasından dolayı çevre illere götüremiyoruz. Bakım maaşı almak için yüzde 51 rapor yeterli. Bingöl Devlet Hastanesi'nden yüzde 58 rapor verdiler. Ama ‘ağır değil'ibaresini eklenince‘bakım maaşı' bağlanamıyor” dedi.
“Ağır rapor kriterini ölüme mi bağlıyorlar? “
Verilen raporun maaş bağlanması için yeterli olduğunu söyleyen Kılıç, “Bunu merak ediyoruz ‘Ağır rapor' kriterini ölüme mi bağlıyorlar?  İnsana verilen değer bukadar basit olmamalı. Hastamız burada! Hangi hekim olursa olsun gelip muayeneetsinler. Teknolojide son düzeyde, tüm sağlık durumları tespit ediliyor. Doktorların önyargıları yüzünden hastamız mağdur. İmkânlarımız tedavi ettirmeye ve bakım yapmaya elvermiyor” diye konuştu.
“Devletin çıkardığı haklardan yararlanamıyorsak, bu birilerinin ayıbıdır”
“Hastamız yoksulluğun içinde her geçen gün biraz daha kötüleşiyor” diyen Kılıç,“Eğer sesimizi duyan yetkili birileri varsa konuyu incelesin. Ve isterlerse çevre illere götürüp muayene ettirsinler. Yasal bir hak var ve biz bundan faydalanmıyorsak bu birilerinin ayıbıdır. Bu rapor yüzünden devletinçıkardığı sosyal haklardan engelliler faydalanamıyorsa üzücü bir durumdur. Raporun uzman bir heyet kontrolünde olması daha mantıklı bir yöntemdir. Burada tüm doktorları suçlamıyoruz, hastamıza yardımcı olmaya çalışan doktorlar da vardı. Lütfen bu gibi hassas konularda daha duyarlı olsunlar ve yetkililer sağlık kurumlarındaki denetimlerini arttırsınlar. Kültür Mahallesi Sanlı Sokak No:6 ‘da oturuyoruz. Yetkililer gelip hastamızı kendileri görsün" şeklinde konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın