KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Tek kapılı hastane mi olur?

Genç Devlet Hastanesi’nin acil servis kapısının olmadığına dikkat çeken BDP Genç İlçe Başkanı Alçiçek, “Tek kapılı hastane mi olur?” diye sordu ve acil bölümü tarafından araç ve yaya kapısının açılması gerektiğini söyledi.

Tek kapılı hastane mi olur?
09 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 04:45
0
5496
0
AA aa

İlçe merkezine uzak olduğu için daha önce de tepkilere neden olan Genç Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası bu sefer de tek kapılı olmasından dolayı tepkiyle karşılandı. Hastanenin tek kapılı olmasına tepki gösteren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genç İlçe Başkanı Zafer Alçiçek ,en az bir kapının daha açılması gerektiğini belirtti.

‘‘50 YATAKLI BİR HASTANENİN TEK KAPISININ OLUŞU KABUL EDİLECEK BİR UYGULAMA DEĞİLDİR''

Hastanenin tek kapılı olmasına tepki gösteren Alçiçek: “Acil girişi, ambulans girişi, ayakta hasta girişi, yatan hasta girişi, morg girişi, malzeme girişi, personel girişi ve poliklinik girişleri tek kapıdan yapılacak. Bu durum büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Çoğu zaman çocuklarıyla birlikte hastaneye gelen vatandaşların karşısına aniden ambulans ya da acil hasta taşıyan bir araç çıkabilir. Neden diğer taraftan da girişler verilmiyor? Hiç değilse acil girişinin diğer girişlerden farklı olması gerekmiyor mu? Şu anda mevcut olan yoldan farklı olarak, acil ve yaya girişi açılsa oradaki trafik akışı da rahatlayacak ve vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Arabaların da aynı yerden dönüş alacağı için hastane içine araçların giriş ve çıkışı oldukça zorlaşıyor. Bir de hastaneden çıkan araçlar dönüş almakta oldukça zorlanıyor. Yetkililerin bu konuda duyarlı davranmalıdır ve acil bölümüne ayrı bir kapının açılması ivedi bir şekilde gereklidir'' ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR UYGULAMA YOKTUR”

Alçiçek: ‘‘Türkiye'nin hiçbir yerinde bahçesi ve alanı ile bu kadar büyük bir hastanenin tek giriş kapısı yoktur. Bu eziyet de Genç halkına reva görülmüş. Hastane Başhekiminin, Genel Sekreter'in, Bingöl Valisi'nin, Bingöl Milletvekillerinin ve Kalkınma Bakanı'nın bu konuyu gündemlerine almalarını ve ilçe halkının bu eziyeti çekmemeleri için gereğini yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın