KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Tek yön değil, tek yönlü bir uygulamadır!

Uygulamada değişikliğe gidilmesini isteyen esnaflar: “Böyle devam ederse birçok insan kepenk kapatacak, onlarca kişi işsiz kalacaktır”...

Tek yön değil, tek yönlü bir uygulamadır!
03 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 09:16
0
1547
0
AA aa
Trafik akışını rahatlatmak ve park sorununu çözmek için İl Trafik Komisyonu'nda görüşülerek karara bağlanan ‘Tek Yön' uygulaması, halk otobüsleri durağının Dörtyol Saat Kulesi önüne çekilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Eski durak bölgesindeki esnaflar, durağın kaldırılmasıyla işlerinde yüzde 80 civarında bir düşüş olduğunu belirtiyor ve sorunun çözülmesini istiyor.

Onlarca esnafın otobüs durağı sayesinde ayakta durduğunu ve bu sayede onlarca kişinin evine ekmek götürdüğünü belirten işletmeciler: “Yeni uygulama nedeniyle otobüs durağını buradan kaldırıp Dörtyol Saat Kulesi önüne çektiler. Hem bunca işletmeyi düşünmeden. Ne değişti? Trafikte rahatlama olduğunu mu sanıyorlar? Bu uygulamaya geçerken neden buradaki esnafların görüşüne başvurmadılar? 100 TL ciro yapan bir esnaf, durağın kaldırılmasıyla 20 TL ciro yapmaya başladı. Bunca insan buralarda çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. İşlerin düşmesinden dolayı bir iki aya kalmaz birçok işletmeci kepenk indirecek, onlarca insan işinden olacak. Bu olumsuzlukları hiç mi düşünmediler? Onlarca insanın ekmeğinden olması, işsizler ordusuna katılması 3–5 tane aracın park edecek yerinden daha mı değersiz? Devlet organlarının aldığı karara saygılıyız ancak devletinde bizleri düşünmesi lazım. Bizler işçilerimizi çıkarttığımızda sürücüler veya bu uygulamayı yapan kurumlar bu insanlara iş verecek mi? İl Trafik Komisyonu'nun bu kararını gözden geçirmesini ve bizleri bu mağduriyetten kurtarmalarını bekliyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay'ın çözüm konusunda destek vermesini istiyoruz” şeklinde tepki ve taleplerin idle getirdiler.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın