KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Tekstil sektörüne teşvik torpili

Türkiye'nin lokomotif sektörü sonunda muradına erdi. Hükümet sadece teknik tekstili destekleme kararından vazgeçti...

Tekstil sektörüne teşvik torpili
21 TEMMUZ 2009 SALI 15:53
0
1398
0
AA aa
Hükümet, teşvikte bazı sektörlere torpil yaptı. Daha önce teşvik edilecek sektörler arasında yer almayan tekstil, döşemelik parke ve sunta imalatı, öğrenci yurtları, radyo, televizyon haberleşme cihazları ve su ürünleri yetiştiriciliği de teşvik edilecek sektörler arasına eklendi. Bu sektörler neredeyse tüm illerde teşvik kapsamına alındı. Hükümetin teşvik listesine tekstil sektörü dışında eklediği sektörler, özel sektöre de sürpriz oldu. Hükümet, geçtiğimiz pazartesi günü açıkladığı kararnameyle teşvik paketinin ana unsurlarını değiştirmedi ancak özel sektörün talepleri doğrultusunda, il ve bölgelerde teşvik desteği verilecek sektörlere yenilerini ekledi; bir anlamda bazı sektörlere torpil yaptı.

HER YERE SUNTA

Ancak teşvik sistemine yeni eklenen sektörlerin Batı'dan Doğu'ya kadar neredeyse tüm illerde teşvik edilmesi dikkat çekiyor. Hükümet, neredeyse blok olarak tüm illerde aynı sektörleri teşvik kapsamına aldı. Örnek vermek gerekirse, İzmir, Samsun, Çorum ve Batman'da da döşemelik parke, kaplama ve sunta imalatı ile öğrenci yurtlarını teşvik edecek. En gelişmiş bölge olan 1. Bölge'de yer alan İstanbul'da deri yatırımları ve derinin tabaklanması ile ilgili 1milyon TL'lik asgari yatırımların da teşvik edilmesi benimsendi. İlk açıklanan pakette, teknolojik tekstili destekleme kararı alan hükümet, bu kararından vazgeçti. Yeni sistemde çok fonksiyonlu akıllı tekstil yerine sıradan tekstil yatırımlarının teşvik edilmesi benimsendi. Tekstil sektörü istediğini almış oldu. Birinci bölgedeki Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde daha önce kapsamda olan, akıllı çok fonksiyonlu teknik tekstil ve tekstil boya-terbiye yatırımları teşvik kapsamından çıkarıldı. Bunun yerine tüm tekstil ürünleri imalatına teşvik verilecek.

Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli: Seracılık, su ürünleri, tekstil, parke, radyo, televizyon imalatı, tekstil boya terbiye yatırımları. Ağaç, mantar ürünleri çıkarıldı.


bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın