KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Tekstilpark imzaları atıldı

Bingöl'de 700 kişiye istihdam sağlayacak ve 2021 yılında tamamlanması hedeflenen 'Bingöl Tekstilpark' projesinin imzaları atıldı.

Tekstilpark imzaları atıldı
15 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:59
6
3567
5
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylanan ve Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ile Bingöl Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığında hayata geçirilecek “Bingöl Tekstilpark” projesi sözleşme imza töreni Valilik makamında gerçekleştirildi.

Vali Kadir Ekinci Başkanlığında gerçekleşen sözleşme imza törenine, Bingöl Belediye Başkan V. M. Sait Kolak, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Enes Üçgül ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen katıldı.

İmza töreni öncesinde proje hakkında bilgi veren Vali Ekinci, FKA'nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen “Bingöl Tekstilpark” projesi ile emek yoğun sektörlerin başında gelen tekstil-konfeksiyon sektöründe Bingöl'de yapılan yatırım sayısının artmasıyla 2018 yılı sonunda 600 civarında olan istihdam sayısının 2020 yılı Eylül ayı itibarıyla 2500'e ve firma sayısının 17'ye ulaştığını belirtti.

Sektör yatırımlarının devamlılığının sağlanabilmesi için altyapısı hazırlanmış, uygun fiyat ve şartlarda kiralanabilir modern üretim atölyelerinin oluşturulmasının yeni yatırımcıların Bingöl'e çekilmesi noktasında son derece önemli olduğunu söyleyen Vali Ekinci, Bingöl'ün bu sayede daha cazip hale geleceğini belirtti.

Bingöl'deki tekstil sektörüne yeni bir ivme kazandıracak bu projenin tek vardiyada 700 kişiye istihdam sağlayacağını ve 2021 yılında tamamlanacağını belirten Vali Ekinci, projenin ülkemiz ve Bingöl açısından hayırlara vesile olmasını diledi.

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan projenin toplam bütçesinin 8.6 Milyon TL olduğunu, projenin yüzde 75'inin FKA tarafından, yüzde 25'inin ise Bingöl İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını ifade etti.

Yoğunlu, Haziran 2012'de yürürlüğe giren teşvik sistemi ile illerin 6 bölgeye ayrıldığını ve Bingöl'ün bu kapsamda en avantajlı bölge olan 6. Bölgede yer aldığı için özellikle emek yoğun sektörlerdeki yatırımcılar için çok cazip olduğunu belirtti.

 ‘‘Bingöl Tekstilpark'' Projesi, 2700 m2 kapalı alana sahip 3 adet atölyeden oluşacağı öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63482)
20 Ekim 2020 Salı 08:47
Bingöl'de en güzel işlerde hep Fırat Kalkınma Ajansı imzası var, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63374)
17 Ekim 2020 Cumartesi 21:27
Solhanda tekstiller asgari ücretin 3/2 ne yüzlerce insanı çalıştırıyorlar buralar neden denetlenmiyor işçi hakkı yiyerek mi kalkınacak tekstil sahipleri Allah aşkına sayın valim sizden ricam gerekeni yapmanız.Zaten dünyanın tesvigini alıyorlar.Cezalar uygulanırsa kimse kanunu ezip kafasına göre iş yapamaz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63329)
16 Ekim 2020 Cuma 11:37
en zor ve maşakatli iş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63317)
16 Ekim 2020 Cuma 09:06
Sayın Valimize ilgi ve alakalarından dolayı memlekette yaşayan biri olarak teşekkür ederim. Milletvekili adayı olun bu memlekette size çalışırım. gelmiş geçmiş tüm vekillerimizden daha faydalı olacağınıza inanıyorum. Samimiyetinize, Bingöl için bir şeyler yapmak için çırpındığınıza birçok platformda şahidim. Allah razı olsun..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63309)
16 Ekim 2020 Cuma 00:35
Bingöl tekstil fabrikalarının bazılarında çok düşük fiyatla işçi çalıştırılmakta. Yetkililer denetlesin görevinizi yapın
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın