KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Telefon alanlara kritik uyarı!

Türkiye genelinde internet üzerinden en fazla alışveriş yapan iller arasında yer alan Bingöl'deki birçok kişi internet dolandırıcılarının pençesine düştü. Dolandırıcılar telefon yerine maket ve benzeri eşyalar gönderirken, yetkili bayiler ise vatandaşları uyardı.

Telefon alanlara kritik uyarı!
25 ŞUBAT 2018 PAZAR 19:38
0
3027
0
AA aa

Son yıllarda elektronik cihazlar arasında özellikle telefonlar yetkili bayiler yerine internet ortamından alınıp satılıyorlar. Alım-satım yapan vatandaşlar da kimi zaman sahte paralarla, kimi zamanda aldığı cihazın anlatılandan farklı çıkması gibi durumlarla karşı karşıya kalarak dolandırılabiliyorlar.

Telefoncu esnafı ise bu durum karşısında vergi verdikleri için haksız bir rekabet ortamı olmasından yana dertli.

Bingöl'deki telefon işletmecileri, işletmelerden alım-satım yapılmasının daha sağlıklı olduğunu belirterek, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor.

Sosyal medya üzerinden telefon satın alan vatandaşların çok geçmeden kendilerine gelerek dert yandıklarını belirten esnaflar, “Cep telefonunda genelde 2. el alım-satım olduğu zaman yerleri belli olan mekânlardan alınması bence daha mantıklı. Sosyal medyadan çok telefon satılıyor. Birkaç gün sonra da satın alan arkadaşlar bize gelerek, 'Bunun sesi karşıya gitmiyor, bunun şebekesi kötü çekiyor, bu cihaz bize denildiği gibi değil' diyorlar. Karşılarında bir muhatap yok. Adam kendi isminde olmayan bir hesap açıyor. Oradan da istediği bütün kötü niyetini insanlara aşılıyor. Sosyal medya üzerinden telefon alan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Telefonu alacağınız insanı ya çok iyi tanıyacaksınız, ya evini yurdunu bileceksiniz, ya da işinizi sağlama alıp alacaksınız. Ben şuana kadar bu şekilde telefon alıp da yüzü gülen birisini görmedim” diye konuştu.

Son olarak 4 yıldır sektörde çalıştığını ifade eden Tayfun Evsen,  geçenlerde bir tanıdığının ürününü sattığında sahte para ile dolandırıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu şekilde ciddi şekilde mağduriyet yaşanabiliyor. Ayıplı mal alabiliyor, aldığı üründen muhatap bulamıyor. Bildiğim kadarıyla bu tarz ortamlarda profil açmak çok kolay. 10 saniyede üyelik açıp hemen satış yapabiliyorsunuz. Olmayan bir ürünü internetten resmini kopyalayıp, kaparo yani ön ödeme alıp insanları dolandırabiliyorlar. Mesela piyasası 2 bin lira olan bir ürünü Bin lira yazıp, 50-100 lira kaparo alarak, insanları dolandırabiliyorlar. Alan vatandaşlar için yegâne önerebileceğim olan, mümkünse bizim gibi esnaf ya da bir mağazayı tercih etsinler. En azından mağdur olmazlar. Bu teknoloji. Elbet bizim verdiğimiz cihazda da problem olabilir. Sonuçta insan ürünü. Hata olabilir ama bunun telafisi olur. Böyle sıkıntılar çok yaşıyoruz. Geçenlerde bir ağabeyimiz sahte paradan mağdur oldu. Ürününü sattığında sahte para vermişler. Bu tarz sıkıntılar insanların başına gelebiliyor. Çok dikkatli olmaları, profilleri dikkatli incelemeleri lazım."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın