Temelleri dolduracağınıza çukurları doldurun
Bingöl Üniversitesinin çevre duvar çalışmaları belediye ekiplerince durdurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Temelleri dolduracağınıza yollarda oluşan çukurları doldurun” dediler.
29 HAZİRAN 2010 SALI 11:39 |
0 |
2346 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl Üniversitesinin çevre duvar çalışması ‘Buranın imarı yeniden yapılandırılacak' gerekçesi ile yaklaşık 30–40 santimetre kazılan hendeklerin içine beton dökülmesine rağmen belediyenin iş makineleri tarafından üstü toprakla kapatıldı.
Çalışmaların durdurulması için belediyenin üniversiteye hiçbir tebligat yapmadığı öğrenilirken vatandaşlar, belediyenin bu tavrına tepki gösterdiler.
BELEDİYELER ÜNİVERSİTELERİN BÜYÜMESİNE KATKI SUNARKEN BİZİM BELEDİYE TAM TERSİNİ YAPIYOR
Belediye ekiplerinin üniversitenin çevre duvar çalışması nedeniyle açılan hendeklerin üstü toprakla kapatılmasına tanık olan vatandaşlar, “Her yerde tüm kurumlar hele hele belediyeler üniversitelerin büyümesine katkı sunarken bizim belediye tam tersini yapıyor.
Takdirle çalışmalarını takip ettiğimiz üniversitenin hızının kesilmemesi lazım. Duyduğumuza göre haksız bir gerekçe ile çalışmalar durdurulmuş. Bir sorun varsa çalışmaları durdurabilir gereken izin ve yazışmaların ardından çalışmalara tekrar başlanabilir.
Ancak o kadar beton dökülmesine rağmen iş makineleri ile bu kanalların toprakla doldurulması büyük bir maddi kayıptır. Yani harcanan paranın üstü toprakla kapatılmıştır. Belediye temelleri dolduracağına yollarda oluşan çukurları doldursun” şeklinde konuşarak, tepkilerini dile getirdiler.
BELEDİYE YAPILAN ÇALIŞMALARI HAKSIZ BİR ŞEKİLDE DURDURDU
Konu ile ilgili görüştüğümüz üniversite yetkilileri ise, belediyenin yapılan çalışmaları haksız bir şekilde durdurduğunu ifade ettiler.
Üniversiteye tahsis edilen yerden vatandaşların ve belediyenin sıkıntıya girmemesi için feragat bile ettiklerini belirterek, yapılan duvarı yaklaşık 8 metre daha içeri aldıklarını söyleyen yetkilileri, “Vatandaşlarımızın rahatı ve belki belediye bıraktığımız kaldırım payında yürüyüş parkurları yapar düşüncesi ile üniversiteye tahsisli yerden bile feragat ettik.
Hiç beklemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Bizim olan yerde yeniden imar çalışmaları yapacaklarmış. Yani bize ‘burası her ne kar sizinde olsa biz yeniden buranın imar planını çıkartacağız' şeklinde kabil edilemez bir gerekçe önümüze koyarak hizmetimizin önüne geçilmiş ve çalışma hızımız kesilmiştir” diye konuştular.
BELEDİYE YAPTIĞI YANLIŞTAN BİRAN ÖNCE VAZGEÇMELİ
Belediyenin yaptığı yanlıştan biran önce vazgeçmesi isteyen yetkililer, bütün kurumların üniversitenin gelişmesine yardımcı olduğunu ancak belediyenin bu tavrına bir anlam veremediklerini kaydederek, “Buranın yeniden imarı yapacaklarmış.
Tahsisli olan bize ait olan bir yerin nasıl olurda yeniden imarı yapıyorsun. Biz belediyeden destek beklerken hiç ummadığımız bir engelleme ile karşı karşıya kaldık. Çalışmalarımız durdurulurken bir tatsızlık çıkmasın diye müdahalede bile bulunmadık. Umarız ki belediye en kısa zamanda yaptığı yanlışı görür. Aksi takdirde hukuki yollara başvurarak haklılığımızı ispatlarız” şeklinde konuştular.
|
15.12.2025 23:04
 |
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün |
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. |
|
15.12.2025 23:03
 |
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak |
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor. |
|
15.12.2025 23:02
 |
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde |
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. |
|
15.12.2025 23:01
 |
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası |
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı. |
|
15.12.2025 23:00
 |
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı |
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu. |
|
15.12.2025 03:15
 |
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu |
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu. |
|
|