KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz

Süngü; “Temsilde her bölgeye eşit olacağımız gibi, tercihlerimizde de kendimize yakın olanı değil, o işi en iyi yapacak kişileri tercih edeceğiz”

Temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz
23 ŞUBAT 2015 PAZARTESİ 05:00
0
1588
0
AA aa

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Aday Adayı Yakup Süngü, Bingöl Online Gazetesi'ne yaptığı ziyaretinde hem seçim sürecine,, hem de amaç ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aday adaylığı sürecine ilişkin “Tüm aday adayları bu şehre hizmet etmek için bu yola girdiler. Kardeşlik hukuku içerisinde, hoşgörüyle bu sürecin sonlandırılması en büyük temennimizdir. Nihayetinde hepimiz bu şehrin evladıyız ve hizmet etmek için tatlı bir yarış olmalı. Ben, tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Rabbim, memleketimiz için hayırlı sonuçlar nasip eylesin” dedi.

Aday sayısının fazla oluşuna dair görüş üzerine “Bu da demokrasinin göstergesidir” diyen Süngü; “Aday adayı sayısının fazla olmasının katma değer açısından önemli olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Aday adaylığı müracaatının ardından hem kendisini tanıtmak, hem de amaç ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Süngü; “İl, ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarımızla bir araya gelip kendimizi tanıtıp anlatmaya gayret ediyoruz. Sivil toplum örgütlerini ziyaret edip hem onların çalışmalarından haberdar oluyoruz, hem de kendi çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Çok şükür, gittiğimiz her yerde önemli bir teveccühle karşılaşıyoruz. Anlattıklarımız hemen her yede kabul görüyor. İnşallah bu güzel tablo, adaylık sürecine, sonrasında ise Meclis sürecine yansır” diye konuştu.

Aday ve akabinde milletvekili olması durumunda nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine Süngü, şunları söyledi; “Şehrin sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına göre elbette öncelik sırası belirlenerek çalışmalar yürütülecek. Fakat önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Yerelde her ne kadar çeşitli bölgelere göre bir dağılım söz konusu gözükse de, seçilecek herkes Bingöl milletvekili olacak. Haliyle, şehrin tümünü kucaklayıcı bir duruş ortaya koyma zorunluluğu vardır. Seçilmiş bir vekilin bölgesel yâda kendi seçim bölgesi üzerinden bir ayrım yapma ya da öncelik tanıma lüksü yoktur, olmamalıdır! Bunun için temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz. Temsilde, her bölgeye eşit olacağımız gibi tercihlerimizde de kendimize yakın olanı değil, o işi en iyi yapacak kişileri tercih edeceğiz” dedi.

Halkın vekil tercihlerine de değinen Süngü, şu tespitini paylaştı; “Bir davanız olduğunda nasıl ki en iyi avukatı bulup vekâletinizi veriyor ve olumlu sonuç bekliyorsanız, milletvekilliğinde de en iyisini bulup tercihinizi o kişiden yana kullanmalısınız. Vicdan muhasebesini, şehrin geleceğini hesaba katmak lazım!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın