KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Tepkiler dinmiyor!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Silopi ve Van’da düzenlenen etkinlikte, tesettüre hakaret edildiği yönündeki iddialara tepkiler dinmiyor. Bingöllü kadınlar saldırıya sert tepki gösterdi.

Tepkiler dinmiyor!
02 ARALIK 2014 SALI 07:02
0
1836
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) gruplarının çarşafa karşı yaptıkları hakaretvari tavırları eleştiren Bingöllü kadınlar, tesettürün Allah'ın bir emri olduğunu anımsatarak çarşafa olan saldırıları alçakça olarak nitelendirdiler.

Tesettürün Allah'ın bir emri olduğunu hatırlatan Hicran H.:“Çarşafa yapılan saldırıyı alçakça bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Çarşafın kadınlar için bir esaret olduğunu söylüyorlar. Asıl bu söyleyenler esaret altındalar. Allah'ın emri olan tesettüre bürünen kadınlar özgürdür. Çünkü örtümüz ve çarşafımız bizim bir koruma hayâ ve edeptir” dedi.

“HİÇ KİMSE TESETTÜRÜMÜZE DİL UZATAMAZ”

Hicran H. daha sonra: “Rabbim nasip ettiği sürece haklı davamızı haykırıcağız. Hiç Kimse bizi çarşafımızla ve bir kale mahiyetinde olan tesettürümüze dil uzatamaz. Bu hakkı kimse kendisinde bulamaz. Çarşaf asla kölelik değil, Bilakis örtüye ve çarşafa dil uzatanlar başkalarının kölesidirler ve köle ruhludurlar” İfadelerini kullandı.

Fani olan bir kulun emriyle örtünmediklerini altını çizen Ayşe K. İse: “Bu örtümüz Allah'ın bize bir emridir ve bu emri sonsuza dek yerine getireceğiz. Bu haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bütün İslam düşmanları bilsinler ki, onlara rahatsızlık veren bu örtü kalemiz olan çarşafımızdan onur ve gurur duyuyoruz. Ebediyete kadar böyle devam edecek” şeklinde ifadelerini kullandı.

Büşra B. İse: “Örtümüz olan çarşafımızdan çok mutluyuz ve Allah'a bundan dolayı çok şükür ediyoruz. Bu halimizden çok memnunuz. Allah'ın emrini ve ayetini yaşadığımız için mutluyuz. Örtülü olmayan bütün bayanların Allah'ın emri olan bu mutluluğu yaşamalarını tavsiye ediyoruz.” Örtünün kendilerini özgürleştiğinin altını çizdi.

İslam'ın kendilerine emrettiği bu kuralları en güzel şekilde yaşayacaklarını belirten Zeynep A. ise: “Bizim örtümüz edep, hayâ ve terbiyedir. Her bayan kedisinin dünya ve ahiret mutluluğunu garanti altına alacak İslami tesettürüne dikkat etmesi gerekir. İnşallah örtümüz konusunda bizler Allah'ın emrini yaşayan birer ayet olacağız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın