KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Tercihler 12 Temmuz'da bitiyor!

İl Millî Eğitim Müdürü Kadri Engin, LGS kapsamında lise tercihlerinin başladığını ve tercihlerin 12 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edeceğini söyledi.

Tercihler 12 Temmuz`da bitiyor!
02 TEMMUZ 2019 SALI 20:47
0
1313
4
AA aa

İl Millî Eğitim Müdürü Kadri Engin, yayımlanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Tercihleri ve Kılavuzu ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS ) sınavı ile ilgili açıklama yaptı.

Engin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçları 24 Haziran'da açıklanmıştı. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, LGS kapsamında lise tercihleri başladı ve tercihler 12 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. 01 Haziran'da yapılan ve Bingöl'de 4 bin 309 öğrencimizin katıldığı sınavın ardından öğrencilerimiz tercihlerini yapmaya başladı.

Engin, açıklamasının devamında; “Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu hazırladı. Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor. Ortaokullarımız, öğrencinin elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin iki nüsha çıktısını alıp velilerimize imzalatacak ve bir nüshasını okulda saklayıp diğer nüshasını veliye verecektir. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi yapabilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 5 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek. Bakanlığımızın takvimine göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 12 Temmuz'da tamamlanacak. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabileceklerdir. Yerleştirme sonuçları; 22 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr" adreslerinden ilan edilecek. Engin; Bakanlığımızın sınav takvimi doğrultusunda İlimizde Üniversite ve Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için tercih komisyonları kuruldu. öğrencilerimizin sağlıklı karar verebilmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve doğru sonuca ulaşabilmeleri için Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde 5, halkımızın yoğun olarak uğradığı AVM'de 1, İl genelinde 75 tercih komisyonu ve bu komisyonlarda 214 idareci ve öğretmen görev yapacaktır” dedi.

Bütün tercih komisyonlarının bu sürece hazır olduklarını belirten Engin, ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan mobil ekiple de her yere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46310)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 13:17
Çocugumu 4 yıl lise 4 yılda üniversite okutup bir dunya stress sikinti çekmesindense açarım bir dükkan rızkını ordan kazansin ..diplomali işsiz olacak ne gerek var ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46305)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 11:34
Tercih tarihlerini biz biliyoruz müdür by.sen bize neden sonlarda olduğumuzu anlat.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46295)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 09:19
Müdür bey nezaman gideceksin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46287)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 04:43
Sen tercih tarihini hatırlatacağına neden sondan 16.cı olduk onu izah et esas görevin budur
07.05.2024
10:08
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs'ta başlayacak.
07.05.2024
10:06
9. Yargı Paketi`nin ayrıntıları belli oldu
9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu
Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nde sona gelindi. Pakete göre, cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın