KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Terim: avrupa şampiyonluğu'na soyunduk

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kapsamlı bir çalışmayla projelerini uygulamaya başladıklarını belirten Terim, "Bu çalışmalarımızdan 15 sene Türk futboluna damga vuracak bir nesil çakacaktır" dedi.

Terim: avrupa şampiyonluğu`na soyunduk
15 ARALIK 2005 PERŞEMBE 22:02
0
1162
0
AA aa
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 5 yıllık gelişim programını anlatmak üzere Feriye Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Şampiyonası'na katılmak için değil, Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Ulusal gazete ve televizyonların temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Terim, Türkiye'deki her insanın hayali ve isteğinin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni, UEFA Kupası'nı kazanmak, Avrupa Şampiyonası'na ve Dünya Kupaları'na gitmek olduğunu belirterek, “Gelecek için çalışırken, bunu göz ardı edemeyiz” dedi.

2008 Avrupa Şampiyonası hedefi için çalışmalara erkenden başlayacaklarını kaydeden Terim, “Türkiye'nin ve Avrupa'nın her tarafını taradıklarını” ve ligler bittikten sonra Dünya Kupası'ndan önce Türkiye'de dörtlü turnuva düzenlemek gibi bir imkanları olduğunu ifade etti.

Terim, Avrupa kupalarında Türk takımı kalmadığı için boş olan çarşamba günlerini de Milli Takım için kullanabileceklerini vurguladı. Ümit milli takımlarla ilgili bir statü değişikliği olduğunu bildiren Fatih Terim, ümitlerin artık kendi adına kura çekeceğini söyledi.

2007'de yapılacak ilk ümitler şampiyonasına talip olduklarını UEFA'ya bildirdiklerini belirten Terim, U-17 ve U-19 şampiyonalarına talip olduklarını da kaydetti.

Milli takım seçmelerine Antalya'da 45 kişi ile başladıklarını hatırlatan Fatih Terim, şöyle devam etti: “Antalya'daki seçmelerde bulunan 9 antrenörümüze 'Hadi başlıyoruz' dedim. 'Hocam Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz değil mi' dediler. 'Hayır Avrupa Şampiyonluğu'na soyunuyoruz' dedim. Mevcut bunu götürebilir. Bu çalışmalardan 15 sene Türk futboluna damga vuracak bir nesil çıkacaktır, ama artık bu ülke bekleyemez. Başarı için soyunacağız, ama bu başarıları istikrarlı kılmak çok önemli. Yani biz her Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda olduğumuz günlere geldiğimizde alttaki işlevini yapmıştır.”
   
“AMATÖRLERİ DE İZLEYECEĞİZ”
   
Terim, Turkcell Süper Ligi'ndeki takımların her birini en az 10'ar defa izlediklerini belirterek, “2. Lig (A) Kategorisini de tüm milli takım hocalarımız bitirdi. Şimdi sırada (B) Kategorisi var. Ondan sonra 3. Lig hatta tüm amatör takımları da izleyeceğiz. Ocak veya Şubat ayında Avrupa'ya gideceğiz” dedi.

Antalya'da 3-6 Ocak tarihlerinde yaklaşık 280 kişiyle Ümit Milli Takım seçmesine devam edeceklerini anlatan Terim, şunları söyledi: “Arkasından Avrupa'ya gideceğiz. Her yeri tek tek gezeceğiz. 1000 kişilik bir grup izlemiş olacağız. Bizzat biz izleyeceğiz. Yetenekli oyuncu takibine devam edeceğiz. Avrupa'da çeşitli noktalarda çeşitli arkadaşlarımız değerlendiriliyor. Almanya her yeri ayrı yarı gezilmesi gereken bir yer. Her kenti bir hocaya vereceğiz.”

Fatih Terim, Turkcell Süper Ligi'nde yabancı sayısıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Avrupa'nın her ülkesinde uygulanan yabancı oyuncu sistemini inceliyoruz. Hepsini inceledikten sonra hangisi bize uygunsa, bu konuda çok yakın zamanda fikirlerimizi ortaya koyacağız. Federasyon da en kısa zamanda gerekli açıklamayı yapacak” diye konuştu.

'EĞİTİM SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ'

Fatih Terim, 6-20 yaş grubundaki gençlerin eğitimi konusunda sorunlar olduğunu, bunun için çözüm önerileri hazırladıklarını anlattı. UEFA “JIRA Projesi” kapsamında yeni açılacak antrenör kurslarının ”B”, “A” ve “PRO Lisans” bölümlerinden oluşacağını belirten Terim, antrenör eğitim direktörlüğü görevine Kamuran Yavuz'un getirildiğini kaydetti.

Terim, kulüpler ile ilköğretim okulları arasında organik bağ kurularak, 35 bin ilköğretim okulunda okuyan 6-15 yaş grubundaki 17 milyon kız ve erkek öğrenciyi organize futbolun içine çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Amatör futbol, futsal, halı sahalar, yaz futbol okulları, plaj futbolu, köy turnuvaları, veteranlar, engelliler, bayanlar ve kurumlar arası gibi bütün futbol etkinliklerin İl Koordinasyon Kurullarınca organize edileceğini ifade eden Fatih Terim, Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi'nin, “Planlama Geliştirme ve Eğitim Merkezi” olarak yeniden yapılandırıldığı kaydetti.
   
PAF LİGİ YERİNE (A) 2 LİGİ GELİYOR
   
Fatih Terim, gençlerin oynayabilmesi için PAF Ligi'ni kaldırarak, bu ligin geliştirilmişi olan “(A) 2 Ligi”ni oluşturmayı düşündüklerini anlattı.  Bu konuyla ilgili ocak ayında Antalya'da Turkcell Süper Ligi antrenörleriyle toplantı yapacağını belirten Terim, “(A) 2 Ligi'nde o hafta ilk 18'e girememiş yerli, yabancı oyuncular oynayabilecek.  (A) 2 maçları, süper lig maçlarından önce seyirci önünde oynanmalı” dedi.

Terim, UEFA Grassroots projesi ile futbolun tabana yayılmasının öngörüldüğünü, bayan futbolu ve salon futbolunun (Futsal) yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Türk futbolunun 35 binin üzerindeki ilköğretim okulunun tamamında bu modellerin organizasyonunu kurabildiği gün, büyük devrimini gerçekleştireceğini vurgulayan Terim, “Bunun doğal sonucu milli takımlar da uluslararası turnuvalarda sürekli var olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın