KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ekim 2026 Pazar

Terim moldova kadrosunu açıkladı

A Milli Futbol Takımı, Moldova maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girerken Teknik Direktör Fatih Terim yarın sahaya süreceği 11'i de belirledi.

Terim moldova kadrosunu açıkladı
11 EKİM 2006 ÇARŞAMBA 10:07
0
1219
0
AA aa

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Moldova maçına Macaristan maçının 11 ile çıkacaklarını söyledi.

Fatih Terim, Moldova maçı hazırlıklarını sürdüren milli takımın antrenmanından önce düzenlediği basın toplantısında, sistemin çok önemli olmadığını belirterek, ''Sistem maç kazansaydı 4-4-2 oynayan iki takım hep berabere kalırdı. Oyun prensipleri, yapmak istedikleriniz bence çok daha belirleyici. Ben özellikle güçlü bir orta saha yaratmak istiyorum. Sahanın her yerinde ve mücadelenin içinde olabilen oyuncular istiyorum'' dedi.

Macaristan maçında çok iyi bir görev anlayışı ve taktik disiplin sergilediklerini ifade eden Terim, şöyle konuştu: ''Her hücumda en az 5-6 kişi bulunduk. Kimi nereye koyduğunuz değil, nasıl oynatmak istediğiniz çok önemli. Eksiklerimiz var ama kendilerinden her an bir şey beklediğiniz oyuncuların birlikte sahada olması da herkese bir rahatlık getirir. Macaristan maçında gerçekçi, basan ve coşkulu oynayan bir takım vardı diye düşünüyorum.''

Fatih Tekke'nin bileğindeki sakatlığı nedeniyle Macaristan maçı kadrosundan çıkarıldığını belirten Fatih Terim, takımdaki sakatlıklarla ilgili olarak şunları kaydetti: ''Hakan'ın fazla bir problemi yok. Bizdeki problemlerin bazıları yeni sakatlıktan çıkmış arkadaşlarımızın olması. Örneğin Nihat gibi. Tümer'in dizinde bir rahatsızlık vardı, o fena durumda değil. Dolayısıyla şu anda oynamaz diyeceğimiz bir oyuncu yok.''

-''ADAPTASYON ÖNEMLİ''-

Terim, Macaristan deplasmanında 2 seneye yakın bir süre kendi takımında çok az oynamış Servet'in adaptasyonunun kolay olmadığını, bu noktada güvenin önem kazandığını belirtti. Macaristan'ı yenmelerinin rakiplerinin kötü olmasına bağlandığına dikkat çeken Terim, konuşmasına şöyle devam etti: ''Rüştü'nün de beyanatına katılıyorum.

Rüştü'nün (111 defa milli oldum, hangi maçı kazanırsak o takım kötü) şeklinde bir açıklaması oldu. Kazanırsak o takım kötü. Norveç takımı, Macaristan'a 4 gol attıktan sonra, ikinci yarının başından itibaren 10 kişi oynayan Moldova'yı 80. dakikaya kadar açamadı. Biz kendimize bakalım, kendi takımımıza bakalım. Emek verenlerin hakkını verelim.

Biz her maça çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Benim niyetim mümkünse oyunu öbür sahada oynamak ki bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum. Statik, duran oyuncu tipinden ziyade, ileride elle kalecinin başlamasına mani olacak bir görüntü çizmek istiyorum. 6 pasın içinde gerektiği zaman 15-20 kişi, kalecinin arkasında kademe görüyorsunuz. Bu güzel puan gidişimizi 9'a tamamlamamız lazım.''

-''İNANDIĞIM DOĞRULTUDA BİR TARZIM VAR''

Fatih Terim, hiçbir oyuncusunun eleştirilmesine karşı çıkmadığını ama kendisinin de inandığı doğrultuda bir tarzı olduğunu söyledi. Bu tarz içinde Hakan'ın atak oyuncusu olarak önemli bir rol oynadığını kaydeden Terim, şunları söyledi: ''Yeri gelir ben de eleştirebilirim. Onun da alınmasına gerek yok. Ama golcülerin kaderidir bu, atamayınca sıkıntı doğuyor. Etkilenmiyor desem çok doğru söylememiş olurum. O da etten, kemikten bir insan, tabii ki etkilenecektir.

Türk Milli Takımlarında tarih boyu 46 gol atmak zor bir iştir. Hakan, verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışan ve rakiplerin odaklandığı bir adam. Belki Macaristan'da çok iyi oynamamış olabilir ama kötü de oynamadı. Bazı arkadaşların Hakan'ın yalnız kaldığı düşüncesine de katılmıyorum. Tuncay, Sabri, Arda, Mehmet Aurelio onu desteklediler. Macaristan teknik direktörünün (Türkiye ile berabere bile kalamazdık) beyanatını okuyorum. Bizim tarafta ise Hakan'ın ne zaman faydalı olacağı, ne zaman olmayacağı tartışılıyor.

Hakan benim yanımda da oturur, istediği zaman girer mesele o da değil. Hakan'ın sahada bir görevi var. O yüzden ben karşılıklı işlerin daha ılımlı olmasından yanayım.'' Kendisi için önemli olanın pozisyona girmek olduğunu ifade eden Terim, ''Ne kadar çok pozisyona girersek, o kadar iyi. Çünkü sonunda mutlaka gol atarsınız. Bugün olmazsa, yarın atarsınız'' şeklinde konuştu.

-''MOLDOVA, MACARİSTAN'DAN DAHA İYİ SAVUNMA YAPIYOR''-

Fatih Terim, Moldova'nın Macaristan'dan daha iyi savunma yaptığını vurgulayarak, ''Moldova maçına Macaristan maçındaki 11 ile çıkıyoruz. Biz oyunumuzu geliştirmeliyiz'' dedi.

Macaristan'ı yenen bir takımın aynı kadrosunun devam etmesi gerektiğini belirten Terim, ''Maçın gidişine göre oyun bizi oraya çekerse, 3 santrfor artı Tümer hepsini kullanabiliriz. Oyuncular değişebilir ama güçlü orta sahayı değiştirme niyetinde değilim.

Bizim dışarıdaki oyuncularımız da bunu yapacaktır. Burak'lar, İbrahim Akın'lar, Caner'ler onlar da gelip bu formata uyacaktır'' diye konuştu. Hakan'ın tek santrfor gibi gözüktüğünü, ancak forvetle oynadıklarını ifade eden Fatih Terim, ''Genel olarak topun hep arkasında olan ve kovalayan bir takım istiyorum. Oyun bizi zaman zaman başka yerlere ve arayışlara itecektir ama özünde bu değişmeyecektir'' dedi.

Terim, bazen şampiyonlukları derbilerin değil, diğer maçların belirlediğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Türkiye özlemi ile 2 maç oynamışsınız ve kim olursa olsun kazanmışsınız. Şimdi ortada çok basit bir hesap var. Biz burada oynarken, Norveç bay olacak ve biz otomatik olarak kazanırsak 3 puan öne geçeceğiz. Bunun kredisi bize her yerde lazım. Artık kaybetme duygusunu yavaş yavaş kaldırmaya çalışıyoruz. Kazanmaya alışkanlık haline getirme amacındayız.''

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın