KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

'Terör belası bu milletin diriliğine asla zarar veremeyecektir'

Bingöl'deki güvenlik korucularına verilen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Vali Kadir Ekinci, 'Yürekten inanıyoruz ki, terör belası ve fitne odakları bu milletin iriliğine ve diriliğine asla zarar veremeyecektir' dedi.

`Terör belası bu milletin diriliğine asla zarar veremeyecektir`
20 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 16:56
10
1141
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'deki güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri verildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim ve Yerinde Eğitim programı açılış törenine Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanı Eyüp Özdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, kurum müdürleri ve ilimiz genelinde görev yapan Güvenlik Korucuları katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve korucuların tanıtım filminin izlettirilmesiyle başlayan programda konuşan Vali Kadir Ekinci, jandarmanın bir parçası olan güvenlik korucularının profesyonelce operasyonlara katılan bir birim olduğunu vurguladı.

Güvenlik korucularının her türlü alanda görev yaptığına dikkat çeken Vali Ekinci, “Ben öncelikle, terörle mücadelede ortaya koydukları sarsılmaz irade dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a; bu konudaki büyük gayretleri ve çalışmaları dolayısıyla da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya şükranlarımı arz ediyorum. Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana farklı zamanlarda içeriden ve dışarıdan saldırılar yaşıyor. Bağımsız ve güçlü bir ülke olarak yolumuza devam etmemiz birilerini rahatsız ediyor. Bölgede ve dünyada yeni bir aktör olarak güç dengelerini alt üst etmemiz birilerinin planlarını bozuyor. Ama her saldırıda daha da kenetlenen, şehitlerini ve gazilerini üstün değer olarak sahiplenen, dostluk ve kardeşliğinden asla ödün vermeyen duruşumuz, bizleri bölmeyi ve parçalamayı düşünenleri huzursuz ediyor. İnşallah ezan ve bayrak etrafındaki bu tavizsiz duruşumuz ebediyyen devam edecektir. İnşallah vatan, millet, hakikat ve adalet duygularımız ilelebet diri kalacaktır. Yürekten inanıyoruz ki, terör belası ve fitne odakları bu milletin iriliğine ve diriliğine asla zarar veremeyecektir. Çünkü bizler, en büyük imkân olan inancımızla, Malazgirt'in, Çanakkale'nin, 15 Temmuz'un emanetlerini sahiplenmişiz. Çünkü bizler mabetlerimize na-mahrem eli değdirmemeye, Asım'ın nesli olarak namusumuzu çiğnetmemeye ant içmişiz. Allah'ın izni ve inayeti ile terörle mücadelemiz, tavizsiz ve kesintisiz şekilde topyekün devam edecektir.' Allah bu yolda milletimize birlik ve beraberlik, basiret ve feraset; güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet versin. Onları her türlü şerden ve musibetten muhafaza etsin” dedi.

Bingöl'de 3 bin 705 güvenlik korucusu görev yapıyor

Vali Ekinci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İlimiz genelinde 277'si Gönüllü Güvenlik Korucusu ve 7'si de kadın olmak üzere toplam 3705 Güvenlik Korucusu görev yapmaktadır. Güvenlik Korucularımızdan oluşan 3 karma tim, 16 operasyon timimiz mevcuttur. Güvenlik Korucularımızın 156'sı Uzman Erbaş olarak istihdam edilmiştir. Bugüne kadar terörle mücadelede 86 Güvenlik Korucumuz şehit, 91 Güvenlik Korucumuz da gazi olmuştur. Bu vesile ile rahmet-i rahmana yürüyen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. İlimizde jandarma komutanlığımız tarafından korucularımıza periyodik olarak eğitimler veriliyor. Bu sayede korucularımızın profesyonel birer jandarma haline geldiğini söyleyebilirim. Bu millet, askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve siz değerli güvenlik korucularımız sayesinde rahat ve huzur içinde uyuyor. Sizlerin hangi zor şartlarda mukaddes değerler için mücadele verdiğinizi çok iyi biliyoruz. Allah gücünüze güç katsın; yüreğinizi ve bileğinizi kavi kılsın. Son olarak, Hizmet içi eğitimin hazırlanmasında katkıları olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, İller İdaresi Genel Müdürlüğüne, hizmet içi eğitim programına destek veren öğretim üyelerine ve diğer ilgili kurumlara teşekkür ediyorum. Bu duygularla; Hizmet içi eğitim programının hayırlara vesile olmasını diler, hepinize saygılar sunarım.”

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce Güvenlik Korucuları için düzenlenen ‘Hizmet İçi Eğitim ve Yerinde Eğitim' semineri, katılımcıların konuşmaları ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala'nın eğitim vermesi ve soru cevap faslı ile son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86298)
21 Ekim 2021 Perşembe 08:50
Güzel bir hizmet bunu zaman zaman yapmak lazım. Güvenlik korucularının bu ülkeye hizmetleri büyük özlük haklarının iyileştirilmesi gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86295)
20 Ekim 2021 Çarşamba 23:29
Korucular deyip geçme.. Şehit hacı alan,Mehmet çintay, Ali kalan, Mansur Salcan gibi yiğitler gelip geçti.. Hepside bir tabur asker kadar görev yapıyordular.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın