KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Terör duble yol çalışmalarına engel oldu

Diyarbakır-Bingöl arasındaki duble yol çalışmalar yaşanan terör olayları nedeniyle durdu. . İhaleyi alan firmalar çalışmalarını BTÖ mensupları tarafından yapılan saldırılar sonrasında durdurdu.

Terör duble yol çalışmalarına engel oldu
23 AĞUSTOS 2011 SALI 04:10
0
2428
2
AA aa

Diyarbakır-Bingöl-Erzurum arasındaki duble yol için tamamlanan ihalenin ardından iş sezonu ile birlikte bölgede ciddi çalışmalar başlatıldı. İhaleyi alan firmalar özellikle terör konusunda riskli olan Diyarbakır-Bingöl arasındaki çalışmaları bir an evvel tamamlamak için yoğun çaba sarf etti. Onlarca iş makineleri ile başlatılan çalışmalar 25 Temmuz'da Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları tarafından yapılan saldırı sonrasında durduruldu.

BTÖ mensupları Diyarbakır-Bingöl karayolu Abalı mevkiinde bulunan ve yol çalışması yapan şantiyeyi basarak 3 iş makinesini
yakmış ve 1 makinesini de kaçırmıştı. Bu eylemin ardından çalışmalar askıya alındı ve kalan iş makineleri de sahadan çekildi.

BAKAN YILMAZ YOLU ÇOK ÖNEMSEMİŞTİ

Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayarak ciddi bir ekonomik girdi sağlanması planlanan duble yol çalışmaları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından çok önemsenmişti.
Bakan Yılmaz, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında dikey eksende bağlantı sağlanacağını ifade ederek, her fırsatta projenin önemine değiniyordu.
Bakan Yılmaz'ın bölge için heyecan verici projelerinin arasında açıkladığı Diyarbakır-Bingöl-Erzurum bölünmüş yol projesi, iki gidiş, iki dönüş olmak üzere dört şeritli olarak yapılıyordu. Yaklaşık olarak 500 milyon liraya mal olması beklenen proje ile Akdeniz'den Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Trabzon üzerinden Doğu Avrupa ve Rusya'ya kadar ticari hareketlilik kazanması hedefleniyordu.

TERÖR HİZMETİ BALTALIYOR

Diyarbakır Valisi Mustafa Sağlam ise Diyarbakır-Bingöl duble yol çalışmaları yapan şantiyenin BTÖ mensupları tarafından basılmasının ardından, terör örgütünün vatandaşlara hizmet için yapılan çalışmayı engellediğini, bu tür saldırıların vatandaşları mağdur ettiğini açıklayarak: “Teröristler vatandaşlar için yapılan hizmeti baltalıyor. Vatandaşları mağdur ederek gerçek yüzlerini göstermektedir. Amaçları vatandaşlara götürülen hizmeti engellemek. Ancak, yapılan bu saldırılar hizmetin götürülmesini engellemeyecektir. Yapılan mücadele ve çalışmalar kararlı bir şekilde sürdürülecektir" şeklinde konuşmuştu.
Ancak açıklamalara rağmen Diyarbakır-Bingöl güzergahında başlatılan duble yol çalışmaları askıya alındı. Yol boyunca çalışan onlarca iş makinesi çalışma alanından çekildi. İhaleyi alan firma yetkilileri durdurulan çalışmalar hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Can Yildiz (@Misafir_6207)
24 Ağustos 2011 Çarşamba 17:40
Tek kelime ile 'Yazik'!
huzur islamda (@Misafir_6197)
23 Ağustos 2011 Salı 12:16
bu kan emici zurriyetsiz kafirler ancak böyle yaparak, bölgedeki insanlara 'bakın devlet yatırım yapmıyor, herşeyleri yarım yamalak bunlara inanmayın, bizim gibi ermeni yahudi şerefsizlerine inanın' demeye getiriyorlar. adi köpekler, bitlis, batman, şırnak, hakkari, diyarbakır, van, ağrı, kars gibi yerlerin yerel yönetimleri sizde ne yaptınız buralara. insan bu şehirlere gittiğinde utanıyor, anca yerel yönetim kaynaklarından faydalanıp sömürgecilik yaparsınız. işinize gelmiyor tabi yatırımlar, çakal gibi dağlarda gezemeyeceksiniz ya.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın