KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Terör ekonomik yapıya darbe vurdu

Terörün ekonomik yapıya büyük bir darbe vurduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, toplumun ekonomik imkânlarının ortadan kalktığını, yatırımlara engel olunduğunu, ticarete, turizme, hayvancılığa zarar verildiğini söyledi.

Terör ekonomik yapıya darbe vurdu
25 MART 2016 CUMA 21:55
0
1730
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen ‘Ahilik Ekseninde Göçmen ve Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Yöntemlere Erişiminin Sağlanması Projesi' kapsamında, meslek edindirme programları merkezinin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sur ve Cizre'de yürütülen operasyonların ardından bölgenin normalleşmesine yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin konuşan Yılmaz, terörle mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin çok daha huzurlu ve emniyetli bir hale geleceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bütün bu çaba, yapılanlar ülkemizin, insanımızın daha huzurlu ve emniyetli hale gelebilmesi için. Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne de ekonomik kalkınma olur. Hem sosyal hayatın hem ekonomik hayatın temeli emniyetli ve huzurlu bir ortamdır. Dolayısıyla bunları bozmaya çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, birlik beraberlik içinde bu tür konularda hiç bir ayrılığa düşmeden milletçe mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelede devam edeceğiz.”

Terörden dolayı yıkılan ve zarar gören yerlere yönelik çalışmaları başlattıklarını anımsatan Yılmaz, Silopi ve Cizre ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini belirtti. Yılmaz, şunları kaydetti: “Bunları 3 başlık altında toplayabilirim. Birincisi fiziki şartlarla ilgili çalışmalar. Zarar ziyan tespitinden sonra bunları telafi etmeye dönük çalışmalar yürütüyoruz. Küçük ölçekli zararlar için maddi, daha büyük zararlar için ise yeniden inşa çalışmaları yapıyoruz. Altyapıdaki tahribatları onarıyoruz. Sosyal alanda da evini geçici bir süre terk etmek durumda kalan vatandaşlarımızla ilgili gıda, barınma gibi destekler sunuyoruz. Ayrıca bu operasyonlar sonrasında eviyle ilgili sıkıntısı olan geçici barınma ihtiyacı bulunan kardeşlerimize, ailelere destek veriyoruz. Kadınlarımıza dönük çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ekonomik konularla ilgili en temel mesele istihdam imkanlarını geliştirme. Bu anlamda daha kısa vadeli olarak toplum yararına çalışma gibi bir takım programlarla gençlerimizi istihdam edip daha üretken hale getiriyoruz. Mesleki eğitimlerle bunu takviye ediyoruz. Uzun vadeli olarak da emniyetli ve huzurlu bir ortamda bu bölgelerimizin potansiyellerini harekete geçirecek. Kamu ve özel sektör yatırımlarımızla kalkınma sürecini çok daha hızlandıracağız.”

Bakan Yılmaz, terörün ekonomik yapıya büyük bir darbe vurduğuna işaret ederek, bu nedenle toplumun ekonomik imkânlarının ortadan kalktığını, yatırımlara engel olunduğunu, ticarete, turizme, hayvancılığa zarar verildiğini ifade etti. Yılmaz, terörle mücadele edildikçe tam tersi bir ortamın oluşacağını da sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın