KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, İstanbul ve Mardin’deki terör saldırılarını kınadı; “Sivil halkın içerisinde bomba patlatarak masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıları terör ve anarşi eylemi olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz
10 HAZİRAN 2016 CUMA 01:19
0
2008
0
AA aa

Son zamanlarda yapılan terör eylemlerinden en çok sivil halkın zarar gördüğü ifade edilen açıklamada, “Son üç, dört gün içinde gerçekleşen bu olaylarda İstanbul'da 7'si polis olmak üzere 11 vatandaşımız; Mardin'de 2'si polis olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 86 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Ölenlere Allah tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivil halkın içerisinde bomba patlatarak masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıları terör ve anarşi eylemi olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Hedef ne olursa olsun ve kimler tarafından yapılıyorsa yapılsın, bu tür şiddet eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesini, yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiç bir haklı gerekçesi olamaz” denildi.

Açıklamada, “Ramazan ayı gibi, Müslümanların huzur içinde ibadetlerini yerine getirmeyi arzuladığı mübarek bir ayda, çatışmaların ve kanın durması/durdurulması gerekirken, sivil halkın yaşam alanı olan yerlerde bomba yüklü araçlarla saldırılar yapılması, İslam'ın lanetlediği gayri insani bir eylemdir. Yaşanan bu ve bunun benzeri menfur saldırıların önlenmesi, toplumda huzuru temin ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlaması hepimizin özlemidir. Yeni saldırıların olmaması için varsa güvenlik zafiyetleri giderilmeli ve eylemin sorumluları bir an önce bulunmalıdır. Terörden, kandan, Fitneden ve kargaşadan beslenen legal yapılar ve illegal örgütlere sesleniyoruz! Masum İnsanların kanlarını akıtmaktan ve mallarına zarar vermekten ellerinizi çekin. Bu mübarek Ramazan ayında halkımıza yaşatılan bu acıların son bulmasını umuyor, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara şifa dileklerimizi yineliyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın