KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ekim 2026 Pazar

Terörden temizlendi, at yarışları yeniden yapıldı

Solhan ilçesinde güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen ve besicilere açılan Şerafettin Yaylası, yıllar sonra at yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Terörden temizlendi, at yarışları yeniden yapıldı
13 HAZİRAN 2021 PAZAR 15:36
19
3007
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, terörden temizlenen Şerafettin Yaylası'nda at yarışları yapıldı.

Uzun yıllar terör olayları nedeniyle vatandaşların mahrum kaldığı Şerafettin Yaylası, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla tesis edilen güven sayesinde adeta "huzur yaylası" oldu.

Son yıllarda besicileri de ağırlayan yaylada, sosyal ve kültürel etkinlik yapılması için Solhan Belediyesi harekete geçti.

Belediye ve Solhan Atlı Spor Kulübü tarafından bölgede, yıllar sonra geleneksel rahvan at yarışları yapıldı.

2 bin 200 rakımda etkinliğin yapıldığını belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Bugün Şerafettin yaylalarındayız. Bulunduğumuz yer Avgeni bölgesi 2 bin 200 rakımda bulunuyoruz. Bugün burada bulunmamızın ana nedeni Atlı Spor Kulübü'müz ve Solhan Belediyesi olarak tertiplediğimiz etkinliğimiz, faaliyetimiz. Bu bölgede atçılık çok önemli bir kültürdür. Uzun süredir maalesef bu kültürümüzü yaşatma adına bazı çalışmalardan geri kaldık ama tekrar Allah nasip ederse bugün ilk olmakla birlikte tekrardan bu kültürümüzü ananemizi, örf adetimizi geri getirmek adına burada bir faaliyet yapıyoruz, bir etkinlik yapıyoruz. Solhanlı hemşehrilerimiz buradadır. Onlarla birlikte ümit ediyoruz ki Solhan'ımızı geleceğe taşırken örfümüzü, adetimizi, ananemizi kültürümüzle birlikte bunu geleceğe taşıyalım diyoruz. Bu manada mücadele ediyoruz, bu manada gayret sarf ediyoruz. Burada bir çok gencimizi görüyorum bu da bizi ayrıca mutlu ediyor, sevindiriyor. Bizim de gayemiz, amacımız geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimize bu ve benzeri etkinlikler, faaliyetler adı altında daha yararlı, topluma daha faydalı işlerin ortaya çıkabilmesi adına onlarında geleceğe dair faaliyetlerin olabilmesi adına mücadele ediyoruz, gayret sarf ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur diyorum. Malumunuz bu bölgeler yıllarca maalesef terör belasıyla uğraşıyordu, sıkıntılar vardı, problemler vardı. Son dönemlerde Elhamdulillah bu beladan kurtulduk ülkece, milletçe. Özellikle bizim bu bölgeler. Dediğim gibi yavaş yavaş tekrar o eski kültürlerimizi yaşatabilme adına buralarda huzur inşa olunca buralar daha değer ve mana kazandı. Biz de bu vesile ile buradayız. Bu etkinliğimizi, bu faaliyetimizi yapıyoruz” dedi.

Atlı Spor Kulübü Başkanı Abdullah Kurtaran ise “Şerafettin yaylasında yıllardır yapılmayan bölgemizde oluşan terör şartlarından dolayı hiç yapılmamış olan faaliyetleri icra etmeye çalışıyoruz. Atlı Spor Kulübü 2018 yılından beri sosyal kültürel faaliyetleri gösteren bir kuruluş. Bundan sonrada inşallah yapmaya devam edecek. Biz bunu kendimize görev, hizmet biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bugün yaptığımız bu festival iki günlük bundan sonraki yıllarımızı da inşallah tüm katılımcılarımızla, bölgedeki tüm vatandaşlarımızla daha kapsamlı faaliyetler yapmayı düşünüyor, hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın