KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Tesettüre hakareti lanetliyoruz

“25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü” münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde HDP yanlısı grupların Kürt kadınının geleneksel kıyafeti ve tesettürünün sembolü olan çarşafa saldırıda bulundukları iddiasına yönelik tepkiler sürüyor.

Tesettüre hakareti lanetliyoruz
10 ARALIK 2014 ÇARŞAMBA 06:39
0
1945
0
AA aa

Tesettüre yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu belirten Bingöllüler, çarşafa karşı yapılan hakaretlere tepki göstererek: “İslam'ın tesettür emrine hakaret eden bu anlayışı kınıyoruz” dediler.

İslam düşmanlarının kadını, dininden uzaklaştırmak için onun mübarek örtüsüne el uzattığını söyleyen Salih Çelik: “Tesettür İslam'ın şiarlarındandır. Allah'ın emirlerindendir. Her zaman İslam düşmanları, kadını dininden uzaklaştırmak için onun mübarek örtüsüne el uzatmışlardır. Hz. Muhammed'in (a.s) Yahudilere açtığı ilk savaşın nedeni bir Yahudi'nin Müslüman bir bacımızın örtüsüne el uzatmasındandır. Bugün de marksist ve sosyalist zihniyet aynı saldırıları yapmaktadır” dedi.

Kürt halkının Müslüman olduğunu söyleyen Çelik: “ İnsanlarımız dindardır. Hiçbir zaman başörtüsünden ve inancından taviz vermemiştir. Kurtuluş savaşında, Maraş'ta sütçü İmam, bacılarımızın örtüsüne el uzatan Fransızlara karşı savaşmıştır. Biz Müslümanlar da bugün bu dinsizlere fırsat vermeyeceğiz. Bacılarımızın her zaman yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

Hasan Güzel ise: “Tesettür; İslam'ın şiarıdır, hayâsıdır, onurudur, haysiyetidir. Müslüman kadını haram bakışlardan koruyan, bir kaledir. Onun için çarşaf ve tesettüre yapılan hakaretleri kınıyor ve lanetliyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bölge halkının dindar olduğunu belirten Mustafa Yakut'ta: “Halkı Müslüman olan bu bölgenin insanını, sosyalist bir zihniyet dininden, İslami yaşantısından uzaklaştırmak istiyor. Biz Müslümanlar olarak bu tür hareketleri istemiyoruz. İslam'ın tesettür emrine hakaret eden bu anlayışı kınıyoruz. Var olduğumuz sürece İslami emir ve değerlere sahip çıkacağız. Bu bölgenin halkı Müslümandır ve Müslüman kalacaktır. Allah, İslam'ın önemli emri olan tesettüre sahip çıkanlardan razı olsun” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın