KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Teşvik paketini destekliyoruz

Bingöl Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Medeni Arifoğlu, yeni teşvik paketinin önemine vurgu yaptı ve ekledi: “Ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu teşvik paketini destekliyoruz”

Teşvik paketini destekliyoruz
06 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 10:42
0
1182
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı yeni teşvik sisteminde 12 sektörde büyük yatırımların destekleneceğini belirtmesi, iş dünyasında geniş yankı buldu.
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan  Bingöl Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Medeni Arifoğlu, teşvik paketi sayesinde bölgenin işsizlik ve istihdam sorununun çözüleceğine inandıklarını vurguladı.

Yeni Teşvik Paketi'nin yasalaşmadan, tebliğ ve yönetmelikleri çıkmadan, sadece ana konularının açıklanmasının dahi ülke ekonomisine yeni ve farklı bir heyecan getirdiğine işaret eden Arifoğlu, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyleri dikkate alınarak 4 bölgede ve 12 sektörde ülkenin 81 ilinde teşvik yasasının uygulanmasının bugüne kadar uygulanan en kapsamlı teşvik uygulaması olduğunu söyledi.

Arifoğlu: “Teşvik Paketinin; Kurumlar veya gelir vergisi indirimi, SSK primi işveren hissesinin belli süre Hazine tarafından karşılanması, Az gelişmiş bölgelerde yatırım için kullanılacak kredilerin faizinin bir bölümünün karşılanması, Yatırımlara yer tahsis edilmesi, Makine teçhizat alımlarında KDV istisnasıyla gümrük vergisi muafiyeti gibi konular yer almaktadır. Özellikle, teknoloji yoğunluklu yatırımların 1. ve 2, bölge olan gelişmiş şehirlerin teşvik edilmesi, istihdam yoğunluklu yatırımların da 3. ve 4. Bölge olan Doğu ve Güneydoğu Bölgelerin teşvik edilmesi, bu teşvik paketinin en önemli cazibesidir. Dolayısı ile çalıştırılacak işçilerin büyük bir bölümü bu bölgede olacaktır. Ayrıca, batıdaki fabrikaların zaman zaman yurtdışına ve özellikle Romanya gibi teşviklerin bol olduğu ülkelere taşıyan müteşebbislerimiz, fabrikalarını doğuya ve güneydoğuya taşımak isteyecektir. Ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu teşvik paketini destekliyor ve bu güzel çalışmadan dolayı desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın