KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldı

AK Parti Bingöl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Mali Müşavir Bayram Keskin, teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldığını söyleyerek, “5084 sayılı yasada öngörülen gelir vergisi stopajı süresi 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatıldı” dedi.
AK Parti Bingöl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Mali Müşavir Bayram Keskin, yaptığı yazılı açıklamada Teşvik Yasasının uzatılmasını değerlendirdi.

Teşvik yasasının maliye ayağı da uzatıldı
05 MART 2010 CUMA 23:15
0
1401
0
AA aa
Ocak ayında ilimizin de içinde bulunduğu kalkınmada öncelikli yörelerde uygulanmakta olan teşvik yasasının sadece SGK işveren priminin süresi uzatıldığını söyleyen Keskin, “Buna bağlı olarak gelir vergisi teşviki ise 31.12.2009 tarihinde sona ermişti. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından 4 Mart 2010 tarihinde çıkartılan yeni bir genelge ile gelir vergisi stopajı da 31.12.2012 tarihine kadar uzatılmış oldu” diye konuştu.
AMAÇ İŞSİZLİĞİN ÖNLENMESİDİR
Yasanın uzatılmasındaki amacın işsizliğin önlenmesi olduğunu söyleyen Keskin, “İlk adımı işsizlikle mücadele eylem planında özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulmuştu. Çeşitli projelerle işsizliğin minimize edilmesinde; Türkiye İş Kurumu, SGK ile Maliye Bakanlığı tarafından özel sektör yatırımlarının işgücü üzerindeki maliyetleri üstlenilirken amaç, aşırı maliyet unsurunun işverenlerimizi ürkütmeyerek, yatırım yapmaları yine mevcut devam etmekte olan yatırımların da desteklenerek piyasadaki işsizliğe çözüm üretmektir. İşsizlik ciddi bir sorundur. İlk defa 1998 yılında yürürlüğe konulan “yatırımların ve istihdamın teşviki” ile ilgili yasalar halen çeşitli değişiklikler yapılarak, devamı sağlanmaktadır. Yine 5084 sayılı yasa ile 5615 sayılı yasalar yürürlükte olup, bölgenin ekonomisine katkı sağlamak, işsizliğin önlenmesi yönünde gerekli altyapıyı oluşturmak ve SGK primleri ile Gelir Vergisi stopajının işverenler üzerindeki maliyetlerin üstlenmesi ile ciddi bir istihdam oluşturmaktadır. Enerji desteği de bu arada devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Asgari ücretin maliyeti 1.000.00 TL olduğunu söyleyen Keskin, “Teşvik kapsamı dışında Asgari ücretin işverene maliyeti 1.000,00 TL dir. Asgari ücretin yaklaşık olarak yüzde 50 gibi bir oranı SGK primi ile vergilerden oluşmaktadır. Teşvik yasası kapsamında bu oran çoğu yerde Yüzde 15 gibi bir orana kadar düşmektedir. Geri kalan yüzde 22'si ise, hazine tarafından karşılanmaktadır. Son dönemlerde özellikle 3,5 Milyona ulaşmakta olan işsizlerin sayısı hükümetimizi ciddi bir şekilde önlem almaya teşvik etmektedir. Özellikle dünyada yaşanan ekonomik krizin sonucu olarak işlerini kaybeden çalışanların da bu sayıya katılmaları ciddi bir işsizler ordusunu oluşturmuştur. Yine son zamanlarda kamu sektöründe birçok hizmet alımının da özel sektör işverenleri tarafından hizmet satın alma yöntemiyle sağlanması da bu alanda bir çalışmanın yapıldığını göstermektedir. Hükümetimiz, işsizliğin önlenmesi amacıyla ciddi projeler üzerinde çalışmalarını yürütmektedir. Gelecekten ümitliyiz” diye ifade etti.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın